Отличничката от Стопанската академия Д.А.Ценов в Свищов Александра Петрова, която

...
Отличничката от Стопанската академия Д.А.Ценов в Свищов Александра Петрова, която
Коментари Харесай

Отличена възпитаничка на академията в Свищов избра да прави кариера в България

Отличничката от Стопанската академия „ Д.А.Ценов ” в Свищов Александра Петрова, която преди броени дни бе избрана за „ Студент на 2017 г ”, избра да прави професионална кариера в България. 23-годишната финансистка бе отличена в направление „ Стопански науки ”, а за приключената с 6,00 бакалавърска степен, е наградена със златна значка „ Отличник ” на свищовския ВУЗ.
 aleksandra  aleksandra1  aleksandra3
„ Първите усещания за компетентност „ Финанси ” получих по време на ученическо съревнование по банкиране, проведено от Стопанска академия. Менторът /студент/, който отговаряше за моят тим учеше в тази компетентност. Вниманието, което получих от него, още при прекрачването на прага на Ректората, мощно ме впечатли. Тази положителна настройка беше подкрепена и няколко месеца по-късно, когато изпълнявах отговорностите си във връзка наложителните училищен практики. Управителката на счетоводната къща, в която стажувах беше някогашен ученик на Стопанска академия. Тя ми показа своите усещания за магистърските стратегии с устременост финанси. След още известно време изследвания в интернет и след деликатен обзор на предметите изучавани в тази компетентност, взех дефинитивно решение и през 2013г. записах постоянно образование, ОКС бакалавър – „ Финанси ”, споделя амбициозната финансистка.
Александра доверява още,  че действителността надминала първичните и упования.

„ През четирите години на образованието си получих скъп опит. Теорията и практиката са съчетани в отличен баланс. Участвах в десетки национални и интернационалните научни конференции, където имах опцията да се срещна с представители на практиката и да затвърдя знанията си. Преподавателите от компетентност „ Финанси ” към катедра „ Финанси и заем ” са извънредно виновни, рационални и демократични, постоянно получавах от тях нужната поддръжка и подпомагане ”, споделя с вдъхновение Александра Петрова.
Тя споделя, че най-практичните дисциплини са били тези с устременост „ Корпоративни финанси ”.

„ Личният ми интерес към тях ме накара да влагам доста време и сила в проучването и използването им в действителна среда. Срещнах голяма поддръжка от страна на преподавателите и постоянно се случваше да работим по тези дисциплини извънаудиторно. Това, обаче, не значи, че останалите предмети не са съдействали за професионалните ми умения ”, разяснява младата финансистка.

Тя добавя, че образованието, опитът и оценките от следването към този момент и отварят порти към професионални изяви.
„ През 2013г. при кандидатстване за 10 вакантни места, получавах към едно-две позвънявания за изявление. В момента получавам тройно по-голям отзвук от страна на работодателите ”, споделя Александра.

В момента тя следва магистратура „ Финансов мениджмънт ”. Плановете и са да съвместява работата и образованието. Назначена е в Общинска банка в Свищов като експерт „ Операции ”. Ръководството на банката пък е изпратило документите за присъденото отличие на Александра до централата на финансовата институция.

„ Забелязвам горделивост и почитание от страна на сътрудниците и преподавателите ми, които виждат у мен сбъдване на свои фантазии. За разлика от доста хора, взех решение да остана в България и да работя в дребен град като Свищов. Мисля, че и тук човек може да направи сериозна кариера. Прави ми усещане, че у нас има от ден на ден амбициозни, съществени, високо образовани младежи, които държат да се осъществят в страната ”, акцентира Александра.

В свободното си време финансистката отмаря  като рисува с моливи най-вече портрети и взема решение логичен и математически задания.
„ Двете ми занимания, постоянно се считат за извънредно несъвместими и са в обсега на две противоположности – изкуство и просвета, само че има ли предпочитание, има и метод ”, безапелационна е Александра.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР