Отлични показатели, предвид натоварения работен график – това отчете водещият

...
Отлични показатели, предвид натоварения работен график – това отчете водещият
Коментари Харесай

Кметът на Приморско с пример за отговорност в кампанията „По-здрави с Дарик“

Отлични индикатори, поради натоварения работен график – това регистрира водещият кардиолог, след електрокардиограма и премерване на кръвното налягане на кмета на Приморско,

С персоналния си образец за отговорност към здравето, той даде старт на акцията „ По-здрави с Дарик “, която за втора поредна година беше открита на площада пред Община Приморско.

Тя се провежда в партньорство с доктор Димитър Германов и цели, посредством съвещания, прегледи, информация за здравните грижи, да защищити хората над 40-годишна възраст от заплахите на хроничните болести и високото кръвно налягане.

Десетки поданици и посетители на Приморско последваха образеца на кмета на Общината, посещавайки шатрата на Дарик радио, а в подмяна на грижата за своето здраве получиха доста дарове и опция да вземат участие в томболата за огромната ни премия – интелигентен уред за кръвно.

Партньори в благородната самодейност бяха експертът по кардиология доктор Борче Николовски, специалистът по санитарна инсталация - Милица Христова от, както и профилираната компания за диагностика и лекуване в чужбина

За първи път на здравната ни шатра се включиха жители, които не са посещавали доктор и не са мерили кръвното си налягане в продължение на години. Екипът, отпред с доктор Николовски съумя даже да окаже помощ на жител, измъчен от хипертония. Според експертът, огромна част от участниците в акцията са имали положителни индикатори, а малко на брой са отчели повишени граници на кръвното и пулса.

Осигуряването на качествена и навременна здравна грижа е измежду целите на кмета на Приморско, доктор Германов. През тази година беше оголен и филиал за незабавна здравна помощ в Приморско, в който с изключение на стационарните, бяха обезпечени и мобилни екипи.

А екипът на Дарик Бургас продължава акцията за осведоменост и грижа за жителите в интерес на по-високата здравна просвета и през месеците септември и ноември.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР