Отлична оценка на качеството на морската вода постави Регионалната здравна

...
Отлична оценка на качеството на морската вода постави Регионалната здравна
Коментари Харесай

РЗИ-Варна: Морето по варненските плажове е с отлично качество на водата

Отлична оценка на качеството на морската вода сложи Регионалната здравна ревизия във Варна за 23 плажа от Златни пясъци до Обзор, отчитайки последния мониторинг от 20 и 21 юни т.г. Това разгласи в предаването " Новият ден “ лекар Веселина Божилова, шеф отдел " Държавен здравен надзор “ в РЗИ-Варна. Качеството на морската вода и във варненските градски плажове също е чудесно и хората без терзание могат да се къпят в морето, сподели още доктор Божилова за Радио Варна.

Тя заяви, че в случай че излезе неподходящ резултат при проучването на морската вода, всички жители ще бъдат в точния момент предизвестени, с цел да не влизат в морето на съответния плаж.

Доктор Божилова разяснява още, че през летния сезон е доста мъчно да се дефинира дали морската вода е причина за някакво инфекциозно заболяване, тъй като тя има лични качества да се самопречиства, а когато човек е на плаж употребява разнообразни храни и нормално с не доста чисти ръце. По нейните думи хората би трябвало да внимават каква храна купува от плажа и в случай че видят, че се продава храна по нерегламентиран метод, да проявят самоконтрол, както и да алармират в съответните служби – в тази ситуация това е Агенцията по сигурност на храните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР