Отлична Евелина Николова спечели бронзов медал в категория до 57

...
Отлична Евелина Николова спечели бронзов медал в категория до 57
Коментари Харесай

Боркинята Евелина Николова зарадва България с нов медал В Токио! Жените ни са №1

Отлична Евелина Николова завоюва бронзов орден в категория до 57 кг в свободната битка, побеждавайки в дребния край Валерия Коблова от съветския олимпийски комитет с 5:0 точки. 

В началото на срещата Коблова получи наказване за бездейност, което докара до първа точка за Евелина Николова. След това с мълниеносна офанзива на Николова тя поведе с 5:0. Нова сполучлива офанзива и българката завоюва с туш борбата за бронзовато отличие.

Победата на Николова пристигна минути след първото олимпийско злато за България от Игрите в Токио, което Ивет Горанова завоюва в олимпийското карате кумите. 

По този метод днешният ден може да бъде характеризиран като най-успешния за българския спорт от десетилетия. А " виновници " за това са дамите ни спортистки, които досега носят медалите. Засега мъжете са длъжници. Междувпрочем - по този начин беше и на предходната Олимпиада в Рио. Тогава имахме 3 медала. Сребърен на Мирела Демирева в скока на височина, бронзов на боркинята Елица и отново бронзов - за грациите ни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР