Автобусите Bee Network на Манчестър се пускат като част от „символичния“ план за публична собственост

...
Отличителните жълти автобуси започнаха да се появяват в северозападната част
Коментари Харесай

Отличителните жълти автобуси започнаха да се появяват в северозападната част на региона като промяна, която според местните власти ще означава по-евтино и по-лесно пътуване и по-добри връзки с трамвайната мрежа.

Връща услугата назад в дните преди автобусите да бъдат дерегулирани преди почти 40 години, когато на пътниците са обещавани нови и по-добри услуги, но всъщност - според отдел на доклада за транспорта през 2021 г. - видях по-високи цени, по-малко услуги и много хора се отказаха от автобусите като цяло.

Използването на автобуси в Голям Манчестър е намаляло от 355 милиона пътувания годишно през 1986 г., когато услугите бяха дерегулирани, до 182 милиона преди COVID.

Услугите в мрежата ще бъдат предоставени на частни компании, но местните власти ще определят тарифите, разписанията и маршрутите. Критиците се съмняват дали местните власти могат да държат разходите под контрол.

Но Анди Бърнам, кметът на региона, казва, че това ще бъде по-добра услуга и ще подобри живота на жителите за години напред.

Откриха тялото на изчезналия бивш британски войник Даниел Бърк в Украйна

Той каза пред Sky News, че може да има уроци и за бъдещето на други услуги, взети от публична собственост в миналото.

Изображение: Новият флот. Снимка: Транспорт за Голям Манчестър

Прочетете още:
XL хулигански протестиращи се събраха в Лондон след забрана от Риши Сунак
Риши Сунак премахва правителствената работна група, насочена към пестене на енергия

„В страхотна схема на нещата, може да си помислите, че повторното регулиране на автобусите е сравнително скромен ход, но мисля, че може да е символ на необходимостта от получаване на повече обществен контрол и собственост върху критични услуги, неща, на които хората трябва да разчитат на живо“, каза г-н Бърнам.

„Транспортът е един от тях, но също и водата, и електричеството.“

Манчестър стана първата местна власт, предприела подобна стъпка с цел създаване на интегрирана мрежа в лондонски стил.

Майкъл Соломон Уилямс, мениджър на кампании в Кампанията за по-добър транспорт, която призовава за подобрения като тавани на тарифите, каза пред Sky News: „Мисля, че един от най-важните неща за този ход е, че от дълго време автобусите са в упадък, услугите са били намалени и разходите са се повишили, така че потенциалът това да успее е много вълнуващо.“

Търговската асоциация за автобусната индустрия на Обединеното кралство пое ангажимента си към новата услуга.

Изображение: Вътре в автобусите. Снимка: Транспорт за Голям Манчестър

„Автобусите представляват три четвърти от всички пътувания с обществен транспорт в Голям Манчестър и има място за още по-голямо увеличаване на ролята на автобуса“, ​​каза Греъм Видлър, главен изпълнителен директор на Конфедерацията на пътническия транспорт.

„Също така се нуждаем от пакет от мерки за приоритет на автобусите, които намаляват задръстванията, ускоряват времето за пътуване, поддържат ниски тарифи и гарантират, че автобусите са надеждни – фактори, които знаем, че са важни за пътниците.“

Пътниците наблюдаваха пускането на новите жълти автобуси през последните няколко седмици.

Както един чакащ закъснял автобус на Болтънския обмен каза пред Sky News: „Ние не просто искаме по-добра услуга , ние го искаме по-редовно, не става въпрос само за евтини цени.

„Дали ще е нещо добро или не, просто не знаем.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР