Отличието е за безценната му помощ за жителите на град

...
Отличието е за безценната му помощ за жителите на град
Коментари Харесай

Вежди Рашидов беше отличен със специален сертификат от Армения

Отличието е за скъпата му помощ за жителите на град Спитак след разрушителното земетресение преди 30 години.

7 декември 1988-ма година. Земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер съвсем изцяло унищожава град Спитак. Жертви на опустошителния трус са повече от 25 000 души. Наши спасители оказват помощ на доста хора, останали под руините. Десетки българи изпращат персонални спестявания, с цел да оказват помощ на потърпевшите. С подаяние от 60 000 $, направено незабавно след земетресението, с изключение на почетен жител на Армения, Вежди Рашидов става и един от най-големите другари на страната.

Вежди Рашидов, ръководител на Комисията по културата и медиите в Народно събрание: Аз ги хванах в най-тежките им моменти, както в политическо отношение, война действителна имаха на едната си граница, рецесия тежка в цялата страна и покруса огромна в цялата страна. Беше нещо, което е по-лошо от война. Негово Превъзходителство Армен Саргсян, дипломат на Армения в България: България беше една от първите страни, които протегнаха другарска ръка към Армения в тежките минути след земетресението. Благодарни сме на елементарните жители, само че и на арменците, които живеят в България. Бих желал, обаче, най-искрено да поздравя господин Рашидов за топлото му отношение в този сложен миг за Армения.
На церемонията Вежди Рашидов пристигна със златния медал за заслуги в региона на културата, получен през 2012 година в Ереван.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР