Отличената със специалната награда на името на Иван Николов през

...
Отличената със специалната награда на името на Иван Николов през
Коментари Харесай

Цвета Делчева представя „Цяло тяло”

Отличената със специфичната премия на името на Иван Николов през 2019 година и с огромната премия на името на Христо Фотев през 2020 година – Цвета Делчева, ще показа новата си книга „ Цяло тяло ” в Бургас.

Премиерата ще се състои в Центъра за модерно изкуство и библиотека на следващия ден, 19 май от 18.00 часа, зала етаж 4.

„ Цяло тяло ” е актуален криминално-психологически разказ, в който се разискват 16 версии за едно закононарушение, от които всяка една може да бъде колкото евентуалната, толкоз и невероятна.

Човек може да бъде погубен два пъти, в случай че бъде убита и паметта за него. Хора от разнообразни генерации, обществени пластове и специалности се пробват да разкрият истината за една гибел, само че и да се спасят от терзанията на виновността. Техните свидетелства, построени през тематиките за тялото и киното, изясняват доста повече тях самите и разпореждат следствието на читателя.

Цвета Делчева е правист по обучение и създател на шест книги с лирика " Отвъд лимита " (Пан, 1992), " Изрядна нощ " (Свободно поетическо общество, 1995), " Слънцето си е на мястото " (Аквариум Средиземноморие, 2000), " За градовете и нещата " (Стигмати, 2004), " Краят на лятото, вечността " (Стигмати, 2006) и " Отворени благоприятни условия " (Ерго, 2019). Последните три от тях са преведени надлежно на френски, немски и испански език и са издадени във Франция (2006), Австрия (2012) и Чили (2022). Делчева е създател и на два романа - " Реконструкция " (Сиела, 2010), с второ модифицирано издание в електронно изд. " Литернет " (2016), и " Скъпи непознати " (Ерго, 2015).

Има оценки от литературни състезания за лирика и номинации за премията „ Хеликон “ за нова българска художествена прозаичност за „ За градовете и нещата ” и „ Реконструкция ”, както и номинация за Годишната премия на портал „ Култура за Скъпи непознати “. Последната ѝ книга с лирика - „ Отворени благоприятни условия ”, е отличена със специфичната премия на името на Иван Николов през 2019 година и с огромната премия на името на Христо Фотев през 2020 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР