Отличената с 14 Грами-та певица, композитор и продуцент Алиша Кийс

...
Отличената с 14 Грами-та певица, композитор и продуцент Алиша Кийс
Коментари Харесай

Алиша Кийс се завръща като "Girl On Fire"

Отличената с 14 " Грами " -та певица, композитор и продуцент Алиша Кийс издаде новия си албум " Girl On Fire ”. Международната премиера беше на 27 ноември, а ден по-късно албумът се появи и на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

В новия план, който е пети по ред в дискографията на певицата, Кийс е помъдряла, самоуверена и с нова житейска философия. Динамичен и прочувствен, избухлив и доста персонален, " Girl On Fire ” е албум, към който не можем да останем безразлични. “Посветих албума на новото начало, вероятности и запознанства ”, споделя тя и прибавя: “Невероятно е чувството да намериш вътрешната си мощ, да избягаш от цялата сила, която работи срещу теб и да успееш да поемеш цялостен надзор върху живота си. Да живееш по този начин, както ТИ искаш ”.

Историята за упоритото момиче от нюйоркския квартал " Хелс Китчън ” със слисващ глас и зашеметаващ гений зад клавишите стартира преди 11 години, когато излиза дебютният й албум SONGS IN A MINOR. Алиша Кийс получава шанса да извърши песента “Fallin’ ” в шоуто на Опра Уинфри и след края на предаването Америка и светът имат нова музикална звезда.

Следващите 10 години Алиша се носи на гребена на тоталния триумф - платинени албуми, разпродадени концертни зали, международни турнета, 14 награди Грами, написва книги, които се трансформират в бестселъри, благотворителни начинания. Публиката не стопира да пее песните й една след друга: “No One ”, “If I Ain’t Got You ”, “Empire State of Mind ” са единствено част от шлагерите на певицата. 

За последната година и половина Алиша Кийс композира близо 150 песни и е подготвена за нов албум. В предходните си планове певицата записва с еднакъв креативен екип, само че този път нещата са разнообразни. Вратата на студиото е необятно отворена и Кийс работи с необятен кръг от продуценти и композитори. За първи път, певицата се съгласява да направи записи отвън Ню Йорк (градът, трансформирал се в синоним на нейната музика) и пътува до Лондон и Ямайка в търсене на нов темп и звучене на песните. 

“Това беше повсеместен развой в търсене на личната ми независимост. Период, в който изграждах още веднъж ориста си ”, споделя Алиша. И добавя: „ Идва миг в живота на човек, когато би трябвало да реши по какъв начин желае да живее.  При мен този миг настъпи и аз трябваше да предпочитам нова посока... Това ми даде кураж и доста повече пространство. Промениха се доста мои показа за живота, а оттова и песните, които композирам ”.

По мотив идните записи за новия албум, Алиша Кийс дава изявление за " Билборд ", в което журналистът я назовава “girl on fire ” във връзка салдото й на суперзвезда и майка. Това определение мощно впечатлява певицата. 

Няколко дни по-късно взема решение, че желае да напише ария, която да се споделя ‘Girl on Fire’: „ И започнах да се запитвам по какъв начин ли би звучала... Започнахме да свирим с тази концепция и в един миг музиката и текстът започнаха да идват, най-после се получи и страхотният бийт. Песента има лек рок привкус, олд скуул пиано звучене и тежък хип-хоп темп, който те удря в сърцето. Опитвахме все по-агресивен бийт и най-после всичко стана доста бързо и органично ”, си спомня Алиша. В края на вечерта Алиша Кийс към този момент знае по какъв начин ще кръсти албума.

“Беше много необичайно.. Обикновено хората от лейбъла се изправени на нокти, тъй като вземам решение името на албума часове преди да се разгласи на медиите, а този път го знаех през цялото време ”, показа тя.

" Girl On Fire " ни предлага това, което чакаме от Алиша Кийс – характерен тембър и виртуозна вокална техника, съпроводени от брилятно изпълнени партии на пиано от самата певица в композиция от мощна ритъмна секция, електро, реге и фючър звучане. Всичко това демонстрира, че с новия албум  Кийс прави стъпка напред в унисон с новите музикални трендове, само че без да губи от класическото си звучене на „ музика, която ще остане във времето ”. Албумът е въодушевен от пътуванията на певицата по целия свят и най-много от дългото време прекарано в Лондон и Ямайка, елегантно преплетено с атмосферата на Ню Йорк.

" Girl On Fire " споделя за вътрешния глас на човек... Затова да се доверяваш на инстинктите си, до момента в който намериш себе си. Нямам самообладание да го споделя със света ”, споделя Алиша.


Съдържание:

01 De Novo Adagio (Intro)   
02 Brand New Me    
03 When It’s All Over     
04 Listen To Your Heart     
05 New Day      
06 Girl On Fire (Inferno Version) featuring Nicki Minaj  
07 Fire We Make duet with Maxwell    
08 Tears Always Win     
09 Not Even The King     
10 That’s When I Knew     
11 Limitedless       
12 One Thing

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР