Отличен Тотнъм победи с лекота безличен Манчестър Юнайтед в дербито

...
Отличен Тотнъм победи с лекота безличен Манчестър Юнайтед в дербито
Коментари Харесай

Безличен Ман Юнайтед се сгромоляса на „Уембли”

Отличен Тотнъм победи с лекост неопределен Манчестър Юнайтед в дербито на 25-ия кръг в Премиършип. Сензационен гол след 11 секунди, както и зрелищен автогол на Фил Джоунс донесоха триумфа за домакините на „ Уембли”.

Момчетата на Жозе Моуриньо изиграха един от слабите си дуели през сезона и напълно закономерно напуснаха терена с наведени глави и с ясното схващане, че задатъкът им пред останалите в битката за второто място бе понижена.

11 секунди – толкоз бяха нужни за първия гол на „ шпорите”, който се яви и вторият най-бърз в историята на Премиършип. Негово дело бе Кристиан Ериксен. Веднага след старта от центъра последва бездънен пас към наказателното поле на противника. Фил Джоунс загуби единоборството във въздуха, Крис Смолинг бе отстранен от положително отиграване на Деле Али, топката стигна до Ериксен, който с съвършен изстрел осъществя за 1:0.

След попадението Юнайтед направи две рискови офанзиви и най-малко в началото изглеждаше, че „ алените дяволи” не са се впечатлили от ранния леден душ.

Само че в 28-ата минута последва още един, който също така бе дело на личен футболист в лицето на Фил Джоунс, отбелязал си зрелищен автогол. Бранителят закопа своя Юнайтед, откакто работи извънредно нескопосано при опит да почисти топката след пас по земя на Киърън Трипиър отдясно. Топката стигна до краката на Джоунс, който не съумя да се ориентира и заби топката в личната си врата с осъществяване, на което могат да завидят много нападатели.

Веднага след попадението Антони Марсиал стреля рисково, само че Уго Лорис избави. Ерик Дайър и Хари Кейн пък заплашиха вратата на гостите до края на полувремето.

На почивката новото попълнение Лукас Моура бе показано пред почитателите на „ шпорите”, а положителното въодушевление продължи и през втората част, тъй като Юнайтед продължи да наподобява безлично и по никакъв метод не заплаши триумфа на противника. Единственото същинско голове състояние за „ алените дяволи” през вторите 45 минути бе дело на Ромелу Лукаку, чийто прекрасен изстрел в 56-ата минута бе избавен фамозно от Лорис. В същото време Ериксен, Сон и Кейн даже можеха и да осъществят трети гол за спечелилите.

Така Тотнъм към този момент има 48 точки, с което остава на пето място, само че пък се приближава единствено на 5 точки от Юнайтед, който остава на второ място.

В другите мачове:

Челси - Борнемут 0:3
Евертън - Лестър 2:1
Нюкасъл - Бърнли 1:1
Саутхемптън - Брайтън 1:1
Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0
Стоук - Уотфорд 0:0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР