Откриването на поредния автомагистрален участък е резултат от устойчивата политика на цялото

...
Откриването на поредния автомагистрален
участък е резултат от устойчивата
политика на цялото
Коментари Харесай

Росен Желязков: АМ „Струма“ е резултат от устойчивата политика на правителството

Откриването на следващия автомагистрален участък е резултат от устойчивата политика на цялото държавно управление за изграждане на транспортна свързаност между районите. Това съобщи министърът на превоза, информационните технологии и известията Росен Желязков, по време на днешното разкриване на 24-километровия сектор от Автомагистрала „ Струма “, свързващ градовете Кресна и Сандански. На събитието участваха още министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Светослав Глосов, народни представители, кметове и други

Министър Росен Желязков посочи, че усилията за възстановяване на благосъстоянието на обитаемоте места са насочени както към Южна, по този начин и към Северна България, и доказателство за това са обезпечените преди седмица средства за построяването на Автомагистрала „ Хемус “. Всичко това нямаше да бъде реалност без последователната политика на премиера Бойко Борисов и далновидността му, че свързаността е инвестиция в бъдещето на всеки район, сподели още Желязков.

По думите на транспортния министър до момента са построени 93 км от автомагистралата до Гърция, а срокът за строителството на оставащите 57 км е 2023 г. „ Оптимисти сме, че ще успеем да реализираме заложената стратегия в период и след 5 години ще пътуваме от София до ГКПП Кулата за един час и половина “, коментира Росен Желязков.

*Източник: government.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР