Открива се ловният сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас

...
Открива се ловният сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас
Коментари Харесай

Ловният сезон на пернат дивеч е открит

Открива се ловният сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и елементарна бекасина. Съгласно наредбите, ловуването се прави единствено с документално позволение по пример, в което са вписани датата, имената на ловците, номерата на ловните билети и членските карти, методът и мястото на ловуване, типът и броят на позволения за отстрел дивеч.

Разрешен е ловът до 15 броя пъдпъдъци на всеки ловджия, както и до 10 броя от типовете гривяк, гургулица, горски бекас и елементарна бекасина.

Изпълнителният шеф на Агенцията по горите инж. Мирослав Маринов направи послание къл ловците.

Пожелавам Ви вълнуващи страсти измежду ловните полета на България и добра слука в атрактивния и динамичен лов на дръпнат дивеч. Радвайте се на красивата природа и я пазете! Нека опитните ловци бъдат до младите им сътрудници, с които да споделят страстта и на които да предадат тънкостите на лова и правилата на ловната нравственос и морал. Наред с това, дано не забравяме, че сполучливият ловджийски излет е този, приключил без произшествия и пострадвания. Човешкият живот е най-ценното, по тази причина приканвам сътрудниците ловци да пазят и себе си и останалите участници в ловните излети.

Ловът се открива в комплицирана епидемиологична конюнктура. В ограниченията, които се подхващат извънредно доста се разчита на проявата на дисциплинираност и отговорност от страна на българския ловджия.

Убеден съм, че всички ловци осъзнават своите отговорности и отговорности към природата като цяло и съответно към дивеча. В обстановка на нараснал риск от пожари, дано бъдем деликатни при спазването на противопожарните правила, показва Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР