Открито писмо с искане за среща с премиера Бойко Борисов

...
Открито писмо с искане за среща с премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Питат Борисов колко сме платили за консултанта за системата бонус-малус

Открито писмо с искане за среща с премиера Бойко Борисов пишат три организации в шофьорския отрасъл. Писмото е във връзка препоръчаната от КФН система бонус-малус при наложителната застраховка " Гражданска отговорност ", написа news.bg.

То е подписано от инж. Йонко Иванов, ръководител на УС на Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка, Христо Радков, ръководител на УС на Българско обединяване на водачите и от Магдалена Милтенова, Камара на автобусните превозвачи.

Те описват за наличието си на публично разискване за системата, проведено от КФН, по време на която не е имало пред кого да показват мненията си. От организациите изпращат и на премиера въпросите, които са останали неразбираеми:

Как и по какви критерии е определен консултанта, изготвил плана на системата?
Какви данни са употребявани от консултанта при създаването на системата?
Каква е сумата, заплатена за консултантските услуги?
По какви критерии и на какви правни учредения е обвързано осъществяването на административно нарушаване по реда на ЗДвП със заплащането на " Гражданска отговорност ". Какво постанова България да бъде единствената страна в Европа, която обвързва застрахователната награда с административното нарушаване?
На какво правно съображение застрахователите ще получават по-висока застрахователна награда, без съответното застрахователно покритие при осъществени административни нарушавания и без да са претърпели вреда/ заплащане по щета/?
На какво правно съображение ще се вменява на работодателите виновността на водачите на МПС и тежестта ще се трансферира на транспортното средство?
Защо не е осъществена оценка на въздействието на предлаганите промени в законодателството върху потребителите на услугата?
Защо отвън обсега на предлаганата разпоредба остават общинските и държавните МПС?
Ще имат ли застрахователите право на регресен иск при използването на системата?

От трите организации пишат на премиера, тъй като имат вяра, че пътят на разговора не минава през протестни дейности.

Милтенова, Радков и Иванов дипломатично акцентират, че не желаят да усилват напрежението с митинги. По тази причина те оставят като последна опцията за митинг.

Поради липса на разговор с Комисията за финансов контрол и Гаранционния фонд се обръщат за подпомагане от Борисов, уверени, че с общи старания ще намерят верния път за битката с войната на пътя, без за това да се постановат рестриктивни ограничения на българските жители.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР