Открито е тялото на изгубилия се в Стара планина турист,

...
Открито е тялото на изгубилия се в Стара планина турист,
Коментари Харесай

Откриха мъртъв издирвания в Стара планина турист

Открито е тялото на изгубилия се в Стара планина екскурзиант, оповестиха от Планинската избавителна работа (ПСС) при БЧК. Малко преди този момент е открита раницата му.

" В 15.10 часа екскурзиантът, който беше в неопределеност от 19.00 часа на 10 декември 2018 година, беше открит. За страдание, не е имал шанс да оцелее. ПСС изрича съболезнования към околните на потърпевшия ", обявиха от службата след двудневно търсене.

Председателят на БЧК Христо Григоров посочи, че тялото към този момент се транспортира.

" Търсиха го няколко дни, само че просто е заледен. Трябва да сме деликатни като вървим в планините и да не се надценяваме ", сподели още той, като акцентира, че в избавителната интервенция са се присъединили над 30 планински спасители от Троян, Ловеч, Сопот, Карлово, София и Банско с три кучета.

Те търсиха мъжа на билото сред хижа " Добрила " и хижа " Амбарица ", при видимост видимост до 40 метра по билото на планината. В региона вятърът от 18 м/с е на пориви и подухва снежна завивка, което в допълнение затруднява придвижването.

Спасители прецизираха, че както и в други случаи, е имало малко информация къде се намира бедстващият. Проведен е единствено един телефонен диалог с индивида късно вечерта на 10 декември.

Не се оповестява нищо за самоличността на умрелия мъж.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР