Откритият преди по-малко от седмица триажен кабинет в ще работи

...
Откритият преди по-малко от седмица триажен кабинет в ще работи
Коментари Харесай

Триажният кабинет в Дупница ще работи вечер и през уикенда, няма кой да го обслужва

Откритият преди по-малко от седмица триажен кабинет в ще работи единствено нощем и в почивните дни, тъй като няма искащи лекари, които да дават наряди. Това оповестиха ото общината, представени от БНР.
В него се преглеждат единствено пациенти с грипоподобни признаци и признаци на ковид. Той няма функционалности на лекарски дежурен кабинет, който да диагностицира всевъзможни болести. Идеята беше той да улесни работата на натоварените лекарски екипи от общинската болница и „ Спешна помощ “ в Дупница. На правилото на мобилните станции пред огромните лечебни заведения сега. Те действително преценят накъде да бъде ориентиран съответен пациент.
 Пробация за юноша, неспазил карантината в Дупница през май Пробация за юноша, неспазил карантината в Дупница през май
Дупнишкият областен съд постанови пробация за 22-годишен мъж за неспазване на карантината против Covid-19. Решението е дефинитивно по сил...
Проблем с разноските и заплащането няма - средствата са обезпечени от бюджета на Общината - и на дежурство се дават по 100 лева, само че искащи няма, изяснява зам.-кметът Крум Милев.
През последния уикенд от кабинета са минали 101 пациенти - всеки втори е имал позитивен бърз тест. След това им е бил изработен и PCR. Резултатите обаче се бавят, тъй като се пращат в лаборатория в София.
Председателят на общинския спешен щаб и зам.-кмет на общината Крум Милев се обърна към лекарите от града да спомагат и да стартират наряди в тиражния кабинет.
„ На този стадий не срещаме поддръжка от лекари, които да поемат наряди в триажа. Джипитата по едно дежурство на месец да дават, кабинетът ще работи нон-стоп. В последна сметка дано бъдем виновни и към гражданите-това са наши другари, близки, родини. Апелът ми е всички медици от експерти до джипита да проявят разсъдък и най-много схващане, като се включат в триажа. Разчитаме доста на професионализма на Лекарския съюз, на Здравна каса и РЗИ да оказват помощ и убедят лекарите на територията на общината и прилежащите такива, да се ангажират с триажа в тази тежка конюнктура, с цел да бъдем всички в интерес на хората “, моли зам.-кметът Милев.
 В Дупница инсталираха билбордове с лика на военачалник Мутафчийски (СНИМКИ) В Дупница инсталираха билбордове с лика на военачалник Мутафчийски (СНИМКИ)
Община Дупница приканва посредством билбордове хората да си останат у дома. Това заяви за Радио „ Фокус ” – Кюстендил Христо...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР