Откритият боеприпас на плажа между Поморие и Ахелой е част

...
Откритият боеприпас на плажа между Поморие и Ахелой е част
Коментари Харесай

Боеприпасът, изплувал на наш плаж, не бил опасен

Откритият арсенал на плажа сред Поморие и Ахелой е част от ракета от военните дейности в Украйна. Тя е изцяло безвредна, настояват от военноморските сили.

Дългият над метър арсенал виждат туристи в късния следобяд през вчерашния ден. След подаден сигнал на телефон 112 екип на военно-морска база Атия идва, с цел да го прибере и обезвреди. Днес се появиха и детайлности за военния обект.

" Това е празен стартови мотор на противовъздушна ракета. В резултат на военните дейности в Украйна има доста такива, наблягам, безвредни предмети в морето, които ние отстраняваме, с цел да не се тормозят мореплавателите “, уточни пред БНР адмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморските сили на България.

По думите му те не съставляват заплаха и за плажуващите. " Това  е като един празен цилиндър с диаметър 15 см и дълъг метър и 20 см. Досега сме намерили още два такива и няколко разнообразни модификации на сходни мотори на ракети, само че те са празни, без взривно вещество “, сподели още адмирал Михайлов.

Екипи на военните са реагирали на над 30 сигнала за миноподобни обекти, единствено един от тях е бил същински и е погубен. Туристите на плажната линия през днешния ден не демонстрираха да са обезпокоени.

Експерти поучават при съмнителни, рискови предмети в морето навреме да се подава сигнал на телефон 112.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР