Откритите случаи на птичи грип на Антарктида накараха експертите по

...
Откритите случаи на птичи грип на Антарктида накараха експертите по
Коментари Харесай

Експерти призовават за защитени зони заради случаите на птичи грип в Антарктида

Откритите случаи на птичи грип на Антарктида накараха специалистите по околната среда незабавно да призоват за съответни решения за отбрана на дивата природа там и за попречване на всеобщата гибел на морските птици, съобщи ДПА.

Специалистите настояват, че пингвините и другите локални антарктически диви животни се нуждаят от по-голяма отбрана против последствията от изменението на климата и несъразмерния лов на риба.

От средата на октомври Комисията за запазване на антрактическите живи морски запаси (CCAMLR) разисква определянето на нови морски предпазени зони на годишната си среща в австралийския град Хобарт.

Заради съпротивата на Русия и Китай, до момента пробив не беше реализиран - за финален път през месец юни имаше специфична среща по тематиката в Чили.

" Крехката антарктическа екосистема към този момент страда от последствията от климатичната рецесия , всеобщия лов на риба на крил и възходящия брой туристи ", съобщи Саша Мюлер-Кранер от природозащитната организация " Енвайрънментъл екшън Германия ".

Клер Кристиан, изпълнителен шеф на Коалицията за Антарктида и Южния океан (ASOC), съобщи пред ДПА, че отдалеченият регион на Антарктида и Южния океан има доста нежни екосистеми. 

Кристиан също по този начин прикани бързо да реализира единодушие за защитни ограничения и добави, че всички, които работят в Антарктида - учени, филантропични служащи, туристи и оператори на риболовни стопанства - би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да спрат разпространяването на " ужасния вирус ".

Досега Антарктида, Австралия и Океания се считаха за последните райони на Земята, пощадени от актуалната зараза от птичи грип.

Тази седмица Британската антарктическа работа (BAS) разгласи, че вирусът към този момент е открит при птици на остров Бърд в Южния океан, напомня ДПА.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР