„Откритието на учените от Кардиф може да бъде пробив в

...
„Откритието на учените от Кардиф може да бъде пробив в
Коментари Харесай

Експерти: Възможен е пробив в борбата с рака, коронавирусът идва от начина на живот в Китай

„ Откритието на учените от Кардиф може да бъде пробив в битката против рака. Става въпрос за открит нов клон от Т-клетките, нова златна страница. Неговите благоприятни условия след това ще бъдат обект на доста опити – на скотски модели, а по-късно и на човешки”. Това разяснява в NOVA онкологът доктор Красимир Орешков.
По думите му това е универсална клетка, която в действителност сканира и открива така наречен MR рецептор, който е незабележим, когато човек страда от рак. Този рецептор дава информация на Т-клетките за други такива с друг метаболизъм, като раковите. „ Те унижощават единствено туморните кафези, не и здравите”, сподели още доктор Орешков.
„ Това не е нов вид клетка. Организмът има една функционалност с подредени цяла група от защитни механизми, които се оправят с ежесекундното появяване на туморни кафези. В някои случаи новообразувани ракови кафези съумяват да избегнат имунната отбрана и да се осъществят като на собствен ред потискат действието на имунната система”, изясни доцент доктор Андрей Чорбанов, началник на лабораторията по пробна имунология към Института по микробиология.
Той разяснява и тематиката с разпространяването на ковид от Китай. По думите му точно от пазарите в Югоизточна Азия идват животинските вируси, които се трансферират у хората поради метода на живот и здравната система в тези страни.
„ Ако погледнете справката на починалите хора в тези маси, ще видите, че това е доста малко разпространяване на фона на това, което можеше да се случи. Това са милионни градове”, разяснява доцент Чорбанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР