Откритието може да доведе до създаването на универсална терапия за

...
Откритието може да доведе до създаването на универсална терапия за
Коментари Харесай

Откриха имунна клетка, която унищожава рака

Откритието може да докара до основаването на универсална терапия за лекуване на рак

Британски учени инцидентно откриха нов тип клетка, която убива множеството ракови формирания. Новото изобретение може да е се окаже голям пробив в опитите за разкриване на повсеместен лек за битка с рака, написа английското издание The Telegraph, представено от Агенция " Фокус ".

Учените от университета в Кардиф анализирали банка с кръв, като се опитвали да открият бели кръвни телца в нея. Вместо това те разкрили напълно нов тип „ Т - клетка ", която употребява малко образувание, сходно на кука, с цел да се закача за ракови кафези, като освен това игонрира здравите такива.
В лабораторни условия, бели кръвни телца, „ снабдени " с такова образувание са успявали да убият ракови кафези от голям брой органи, в това число дробове, кръв, кости и бъбреци.

Според професор Андрю Сийуел, началник на проучването, и специалист по подобен вид кафези от медицинския университет в Кардиф, това изобретение може да се употребява за основаването на повсеместен лек, който да лекува редица типове рак.

„ Това е доста мотивираща находка, никой не знаеше, че такива кафези въобще съществуват ", съобщи той пред вестника.
„ Това изобретение основава опция за основаването на „ общо " лекарство за рак, една Т-клетка, която може да унищожава доста разнообразни типове рак (...). До този миг никой не предполагаше, че това въобще може да е допустимо ", добави той.
Попитан дали съществуването на такива кафези и инцидентното им разкриване в елементарна банка с кръв значи, че има човек в Уелс, който на процедура е „ ваксиниран " от рак, той съобщи, че това е напълно допустимо.

„ Това е бяло кръвно телце, което може да е доста рядко, или пък доста хора да имат такива, само че те да не работят по този метод по някаква причина. Засега просто не знаем ", сподели той.

Терапии, които основават характерни бели кръвни телца или други имунни кафези за битка с рак на този стадий съществуват, само че до момента в никакъв случай не са били употребени за друго, с изключение на като лекарство за някои видове левкемия. Те също така не работят против по-големи тумори, каквито предизвикват множеството типове рак.

Новата клетка освен в бъдеще може да лекува разнообразни типове рак, само че също така може да се предава по кръвен път, което значи, че елементарно може да бъде популяризирана като всеобщо лекарство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР