Откритие на сингапурски учени може да промени коренно подхода към

...
Откритие на сингапурски учени може да промени коренно подхода към
Коментари Харесай

Как „пеперуда“ от нанографен ще промени света на квантовите изчисления

Откритие на сингапурски учени може да промени радикално метода към построяването на квантови компютри...

Емил Василев 12:45 | 16.04.2024 3 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 11:19 | 15.04.2024

НАСА е на път да разгласи значима вест, обвързвана с Марс

ТелефониДаниел Десподов - 17:55 | 14.04.2024

Излезе описът с 49-те смарт телефона на Samsung, които ще получат Android 15 и One UI 7

Видео новиниЕмил Василев - 17:55 | 14.04.2024

Първият трансфер на слънчева сила от орбита към Земята удостовери вероятностите на платформата на Калтех

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Учени от Националния университет на Сингапур (NUS) са създали нова идея за основаване на въглеродни квантови материали от последващо потомство, като са употребявали неповторима магнитна конструкция от нанографен във формата на пеперуда.

Изследването, оповестено в списание Nature Chemistry съставлява забележителна стъпка напред в създаването на квантови компютърни технологии, които могат да провокират гражданска война в обработката на информация и съхранението на данни.

Екипът, управителен от Доцент Д-р Лу Джун и Професор Д-р Ву Джишан от катедрата по химия на NUS, както и от интернационалните сътрудници се концентрира върху основаването на дребни магнити и квантови битове – основата на квантовите компютри. Нанографенът, формиран от молекули графен има изключителни магнитни свойства, дължащи се на държанието на специфични електрони в π-орбиталите на въглеродните атоми.

Изследователите са основали конструкция, наподобяваща четири заоблени триъгълника, всеки от които съдържа несдвоен π-електрон, виновен за магнитните свойства. Тази неповторима форма е реализирана посредством точно планиране на мрежата от π-електрони в наномащаб. Професор Лу означи, че основаването на голям брой взаимосвързани спинове в такива системи е сложна, само че значима задача за построяването на мащабируеми и комплицирани квантови мрежи.

Създаден е специфичен молекулярен прекурсор за приемане на нанографен вид „ пеперуда “, който по-късно е употребен в нов тип химична реакция върху повърхнина във вакуум, позволяваща акуратен надзор на формата и структурата на нанографена в атомен мащаб. Използвайки сканиращ микроскоп с ултрастудена сонда и никелоцен накрайник като спинов датчик в атомен мащаб, екипът мери магнетизма на нанографините с форма на пеперуда.

Този пробив освен взема решение съществуващи проблеми, само че и открива нови благоприятни условия за акуратен надзор на магнитните свойства на микроскопично равнище. Това дава обещание забележителен прогрес в проучванията на квантовите материали.

Професор Лу акцентира, че откритието проправя пътя към ново потомство органични квантови материали с проектирани квантови спинови архитектури. В бъдеще учените възнамеряват да измерят динамичността на спиновете и времето на кохерентност на равнище обособени молекули и да управляват тези спинове по кохерентен метод, което ще бъде забележителна стъпка към възстановяване на опциите за обработка и предпазване на информация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР