Открити са съставки, причиняващи остри бъбречни увреждания, вследствие на които

...
Открити са съставки, причиняващи остри бъбречни увреждания, вследствие на които
Коментари Харесай

Индонезия забрани сиропите за кашлица и течните лекарства

Открити са съставки, причиняващи остри бъбречни увреждания, в резултат на които тази година са умряли 99 деца

Съобщава се, че в някои лекарства са открити съставки, причиняващи остри бъбречни увреждания, в резултат на които тази година са умряли 99 деца. Не е ясно дали медикаментите са били импортирани от чужбина или са локално произвеждане, предава .

Междувременно здравни чиновници оповестиха, че са записали към 200 случая, при които деца на възраст под 5 години имат остро бъбречно увреждане.

По-рано този месец Световната здравна организация (СЗО) издаде предизвестие за четири сиропа за кашлица, които бяха свързани със гибелта на съвсем 70 деца в Гамбия. СЗО откри, че употребяваните там сиропи - създадени от индийска фармацевтична компания, са съдържали " неприемливи количества " етиленгликол и диетиленгликол.

Министърът на опазването на здравето на Индонезия Буди Гунади Садикин съобщи в четвъртък, че същите химически съединения са открити и в някои медикаменти, употребявани и в неговата страна. Той обаче не посочи в какъв брой от случаите са третирали паценти с токсични лекарства.

Според индонезийските управляващи сиропите за кашлица, употребявани в Гамбия, не се продават на локалния пазар. Епидемиолози обаче предизвестяват, че броят на умрелите може да е даже по-висок от оповестения.

Досега индонезийските управляващи не са разкрили марките или типовете сиропни медикаменти, свързани със гибелта на болните деца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР