Открити са нарушения в две болници, съобщават проверяващите от Медицинския

...
Открити са нарушения в две болници, съобщават проверяващите от Медицинския
Коментари Харесай

Проверка по случая "Даная" установи нарушения в две болници

Открити са нарушавания в две лечебни заведения, оповестяват проверяващите от Медицинския контрол. Има проблем при предписването и отпущането на животоспасяващ медикамент за момичето.

Вчера Министерството на здравеопазването (МЗ) разпореди нова вътрешна инспекция по случая. 

Докато Министерство на здравеопазването ревизира Пирогов, майката на Даная приканва съдът да се произнесе - дали шефът на болница да остане на поста си, или да бъде отхвърлен по време на одита.

Той удостовери в ефира на „ 120 минути “, че общите отговорности на „ Пирогов “ са 65 млн. и 200 хиляди лв..

„ Искаме по-бързо да отсъди, тъй като инспекцията тече, нещата се замитат и желая този път да съм сигурна, че този път ще бъде справедлива “, акцентира Ани Стоянова, майка на Даная.

Проверката на инспекцията от Медицинския контрол откри нарушаване в две лечебни заведения, за което са сезирани други органи. Не излиза наяве кои.

„ Аз нямам искания по здравната част. Моите искания са  по организацията на това лекуване - кой, по какъв начин и за какво едно дете с хематологично заболяване, кървящо от удар в главата, болежка в главата не предстои на скенер? “, добави Стоянова.

Майката на умрялото момиче и жители желаеха оставката на шефа на болничното заведение

И хората на митинга с Ани Стоянова, желаят оставката на доктор Валентин Димитров, шефът на „ Пирогов “.

„ Като човек, който носи отговорност за институцията, която ръководи, би следвало той да е първият, който да понесе и следствията “, разяснява Михаела Димитрова, протестиращ и другар на Ани Стоянова.

От министерството са уверили майката на Даная, че министър Хинков е подхванал всички нужни законови стъпки за освобождение на доктор Валентин Димитров. Обещана е и нова инспекция, която ще е трета.

„ Новата инспекция да бъде направена от комисия с двама експерти от Медицинския контрол, Здравната каса, Агенцията по медикаментите и специалисти от " Вътрешен одит " на Министерството на здравеопазването “, се показва в позицията.

Пред bTV заместник-директорът на „ Пирогов “ към този момент съобщи, че лекарите са създали най-хубавото за Даная.

Той и неговият сътрудник доцент Младенов обобщиха резултатите от инспекциите

При пациенти с такива болести, с такива нарушавания в хематологичната картина, тежки, освен това дете не е имало индикация. Имало е контра индикация да бъде оперирано на по-ранен стадий, сподели проф. Николай Габровски, зам.-директор на УМБАЛ „ Пирогов “.

„ Не е най-хубавото едно 15-годишно дете в извънредно тежко положение да бъде съветвано онлайн “, акцентира майката на Даная.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР