Открити са множество документи, от които става ясно, че бившият

...
Открити са множество документи, от които става ясно, че бившият
Коментари Харесай

Бившият председател на Сметната палата Цветан Цветков даден на прокурор заради неизгоден договор

Открити са голям брой документи, от които излиза наяве, че някогашният ръководител на Сметната палата Цветан Цветков е сключил  спогодба за изкупуване на дялове от административната постройка на Сметната палата, която буди подозрения, че е неизгодна за институцията. Случаят е предаден на прокуратурата, която би трябвало да реши дали има данни за осъществено закононарушение. Това заяви на брифинг изпълняващата длъжността  председател на Сметната палата Горица Грънчарова - Кожарева. 

Тя изясни, че по силата на реставрация административната постройка на  ул. " Екзарх Йосиф " 37 е придобила статут на съсобствен парцел сред нея и група физически лица с техен дял малко над 6%. През  2011 година тези физически лица са поискали от съда Сметната палата да им изплати обезщетение за неползване на каузи им в в постройката в размер на 326 хиляди лв..

През същата  година палатата е предявила срещуположен иск в размер на 4 млн. лв., на колкото се равнява дължимата от тях сума от средствата в размер на 11,5 млн. лв., вложени от палатата за осъществен през 2005 година главен ремонт на постройката. По първото дело Сметната палата е наказана да заплати на тези физически лица над 225 хиляди лв. обезщетение за неползване на частта им от парцела. Поради липса на средства за държавна такса, искът на Палатата е понижен от 4 млн. на 762 хиляди лв.. Това се случва към този момент в мандата на Цветан Цветков Цветков. Към този миг Сметната палата разполага с 10 хиляди лв., които ги е внесла за държавната такса. Трябвало е посредством кореция в бюджета да се намерят още малко над 20 хиляди лв., само че дейности в тази тенденция не са били подхванати “, уточни Горица Грънчарова- Кожарева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР