Открити са част от откраднатите ценностиШестима обвиняеми са изправени пред

...
Открити са част от откраднатите ценностиШестима обвиняеми са изправени пред
Коментари Харесай

Германия разплете обир на диаманти за 113 милиона евро

Открити са част от откраднатите полезности
Шестима обвинени са изправени пред съда

Германски проверяващи са разкрили огромна част от полезностите, откраднати преди три години от дрезденския Музей “Зеленият свод ”, оповестиха полицията и прокуратурата, съобщи Ройтерс.

Разследващите иззели в събота вечерта 31 скъпи предмета и фрагменти в Берлин, измежду които е и украсеният с диаманти полски Орден на белия орел.

От януари се води развой против шестима души, упрекнати за грандиозната кражба с щурм. Тя бе осъществена на 25 ноември 2019 година Тогава двама крадци проникнаха в “Зеленият свод ” в Дрезденския палат, разрушиха с секира стъклена витрина и отмъкнаха полезности от XVII и XVIII век.

Откраднати бяха 21 бижута с вградени в тях близо 4300 диаманта, един от който е с тегло 49 карата, както и други скъпоценни камъни на обща застрахователна стойност повече от 113 млн. евро. Някои от най-ценните предмети към момента не са открити, а обвинените отхвърлят да приказват в съда.

Голямата част от откраднатото било открито с помощта на “проучвателни диалози ”, извършени сред отбраната и обвиняването предвид на вероятно съглашение.

Иззетите полезности към този момент са трансферирани от Берлин в Дрезден под защитата на специфични полицейски елементи. Те ще бъдат проучени от изкуствоведи, с цел да се ревизира тяхната достоверност и целокупност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР