Откритата в събота противотанкова мина на плажа в Царево бе

...
Откритата в събота противотанкова мина на плажа в Царево бе
Коментари Харесай

Взривиха противотанкова мина на плажа в Царево

Откритата в събота противотанкова мина на плажа в Царево бе взривена тази заран във водата, на метри от пясъка, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Около 9 часа сутринта на централния плаж в Царево дойдоха екипи на Военноморска база-Бургас. Водолази-сапьори направиха оглед на региона и откакто откриха, че се касае за противотанкова мина, последва следен гърмеж.

За предмет, който наподобява на арсенал, оповестиха през вчерашния ден към 15.30 часа младежи, които са се гмуркали за рапани. Те са алармирали спасителя на плажа, който е съобщил на полицията. Районът беше отцепен незабавно, а летовниците изтегляне на безвредно разстояние.

Предстои още един оглед на дъното и едвам тогава плажът ще бъде освободен за летовниците.

Освен този случай, от военото министерсво осведомиха и за различен, също от вчерашния ден, само че от плаж Вромос. Там беше открит предмет наподобяващ противопехотна или противотанкова мина. На място дойде екип от Военноморската база в Атия, които направиха разузнаване и откриха, че става дума за противотанкова мина, корозирала, без взривател, която е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при съблюдаване на ограниченията за сигурност.

БГНЕС напомня, че през последния месец на плажовете в Поморие, Несебър и Аркутино изплуваха мини. От Военноморските сили тогава успокоиха летовниците, че се касае за празни, стартови мотори от противовъздушна ракета, които са безвредни.

От началото на годината военните са реагирали на над 30 сигнала за муниции, изплували в нашето море. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР