Откритата днес нова спортна зала “Левски София” ще приеме двубои

...
Откритата днес нова спортна зала “Левски София” ще приеме двубои
Коментари Харесай

Зала “Левски София” ще приеме двубои от Мондиал 2021 за младежи

Откритата през днешния ден нова спортна зала “Левски София” ще одобри дуели от Мондиал 2021 за младежи. Новината разгласи един от президентите на ВК Левски София Давид Давидов пред Sportal.bg.

“Изграждането на тази зала е резултат на повече от 3-годишен наш труд. Проектиране, обмисляне и развой по строителството, който не беше по никакъв начин лек. Изключително щастливи сме, че тя към този момент действа и е изпълнена с живот. Виждате какъв брой млади състезатели със сини екипи упражняват сега. Важно е доста млади състезатели да упражняват и да се занимават с обичания си спорт”, съобщи Давид Давидов пред Sportal.bg.

Зала “Левски София” ще може да е хазаин на срещи от европейските клубни шампионати, в това число и на дуели от Шампионската лига, без шампионат от крайна четворка в ШЛ.
Тази зала ще бъде препоръчана на Българската федерация по волейбол за съществена зала за домакинските дуели на Световното състезание по волейбол за младежи до 21 години, което ще се организира през септември у нас. Предстои тя да бъде лицензирана напълно скоро при инспекция от FIVB”, добави единият от президентите на Левски София.

“Очаквам още до края на този месец волейболистите на Левски да играят домакинските се дуели от Суперлигата на България в новата зала, която е с потенциал от 1750 седящи места, а има преносими трибуни, които подвигат още потенциала на оборудването. Пряко възвръщаемост на средствата вложени в тази зала няма да има. Очакваме да има часове и за аматьорски спорт, в свободните часове, които не са заети от волейболните гарнитури на Левски. Нашата възвръщаемост е в провеждането на спорт. Залата на процедура има 3 стадиони, които могат да се употребяват по едно и също време за подготвителна активност. Искаме да избегнем “концертната” приложимост за издръжката на залата. Няма потребност да вършим концерти в нея, с цел да може тя да се устоя. С тези 3 стадиони за аматьорски спорт, считам че ще може да се покрият разноските за главните и неотложни нужди”, добави Давидов.

“Със сигурност положителната инфраструктура е добра за избор на един играч. Най-важният фактор обаче още е заплащането на състезателите. Още през този сезон привлякохме класни волейболисти в лицето на Боян Йорданов и националите Владислав Иванов и Владимир Станков. По заплащаме, ние отстъпваме единствено на 2-3 тима в България”.
Можем да създадем и до 2 баскетболни подготвителни стадиони. Може да се одобряват и баскетболни надпревари, само че на едно игрище.. Коментирали сме го към този момент с Българската федерация по баскетбол”, приключи Давид Давидов пред Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР