Открита мина се срути в северния район на Вътрешна Монголия

...
Открита мина се срути в северния район на Вътрешна Монголия
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: Най-малко 2 загинали, над 50 изчезнали при срутване на мина в Китай

Открита мина се срути в северния регион на Вътрешна Монголия в Китай в сряда, убивайки минимум двама души и оставяйки повече от 50 изчезнали, оповестиха държавните медии.

Официалната новинарска организация Синхуа заяви, че хората са били затрупани под парчета в мината в Лига Алкса. Спасители са извадили трима души, двама от които са без признаци на живот.

Други известия на държавните медии показаха, че общият брой на изчезналите е 57 и информирага, че голям брой транспортни средства също са били затрупани от сриването.

Вътрешна Монголия е основен район за рандеман на въглища и други минерали в Китай, който съгласно критиците е опустошил истинския пейзаж от планини, тревисти степи и пустини.

Китай разчита в огромна степен на въглища за произвеждане на електрическа енергия, само че се стреми да понижи броя на смъртоносните произшествия в мини посредством по-голям акцент върху сигурността и закриване на по-малки интервенции, които нямат нужното съоръжение.

Повечето смъртни случаи при миньорство се дължат на детонации, породени от натрупването на метан и въглищен прахуляк, или на удавяния, породени, когато миньорите обхванат в шахти, които са били изоставени заради наводняване.

Китай записва голям брой смъртоносни промишлени и строителни произшествия през последните месеци вследствие на неприятно образование и контролиране на сигурността, корупция в длъжностните лица и податливост към орязване на ъглите от компании, които се стремят да извличат облаги. Икономиката се забави, частично вследствие на локдауна и карантини, наложени според към този момент изоставената политика на „ нулева Коронавирус “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР