Открит урок по грънчарство за деца и техните родители организираха

...
Открит урок по грънчарство за деца и техните родители организираха
Коментари Харесай

Заместник-кмет на Пловдив се включи в откри урок по грънчарство за деца и родители

 22pl4030-4  22pl4030-3  22pl4030-5
Открит урок по грънчарство за деца и техните родители проведоха във връзка Деня на християнското семейство в Центъра за работа с деца на улицата (ЦРДУ) към Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии – Пловдив. Заместник-кметът Георги Титюков се включи интензивно и под надзора на занаятчия грънчар създаде първото си произведение от глина.

Той се срещна със студенти от специалността „ Социални действия “ на Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “, които увери в това, че общината работи интензивно за повишение имиджа и престижа на обществения служащ. „ Днешният празник е мотив да разпространяваме фамилната грижа, правото на детето да бъде отглеждано в фамилна среда “, съобщи Недка Петрова, шеф на комплекса. Тя напомни, че през тази година в другите центрове са проведени събития, които целят да покажат пред обществеността активността на комплекса – по какъв начин оказват помощ на децата, какво е семейство за децата, които не живеят в своите фамилии.

На днешния празник децата, които употребяват услугите на ЦРДУ, дружно с техните родители – рождени и приемни, изработваха произведения от глина, като по този метод екипът се стреми да тласъка връзката сред детето и родителя посредством позитивни преживявания. „ Липсата на време и динамичният метод на живот постоянно лишава детето от главните негови потребности – вниманието и общуването с родители, което от своя страна е причина за пораждане на редица съществени проблеми “, заключи Недка Петрова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР