Открит е разбилият се МиГ-29 край Шабла. Все още не

...
Открит е разбилият се МиГ-29 край Шабла. Все още не
Коментари Харесай

Открит е разбилият се МиГ-29 край Шабла, но не и черната кутия

Открит е разрушилият се МиГ-29 край Шабла. Все още не е открита черната кутия. За страдание останките на изтребителя са разпръснати на повърхност от 1 кв. км. на дълбочина от 70 м.

Открити са остатъци от самолета - елементи от колесника и елементи от мотора. Останките са разрушени и раздробени. Черната кутия не е открита. Това сподели командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов на брифинг пред медиите.

Самолетът се е разтрошил на хиляди дребни части. В момента отдалечено управляеми апарати преглеждат региона.

Самолетът е аварирал на дълбочина над 70 метра, на повърхност от 1 кв. км.

Търсенето на черната кутия е като да намериш игла в купа сено, сподели контраадмирал Кирил Михайлов.

Контраадмирал Кирил Михайлов съобщи, че интервенцията по търсенето на падналия изтребител е стартирала неотложно след нещастието. Операцията по издирването на майор Терзиев е траяла до 10 часа на 10 юни, когато е станало ясно, че той не е можело да бъде открит.

Стартирал е идващ стадий на интервенцията по издирването на останките. Открити са елементи от самолета, които са извадени от водната повърхнина и предадени на Военна прокуратура, която е почнала следствието. Тогава е открит и биологичен материал.

В интервенцията са взели участие общо 260 индивида и 21 индивида от гранична полиция.

Днес беше възобновена интервенцията по търсене на остатъци от машината. Търсенето беше прекратено при започване на седмицата заради влошените метеорологични условия.

Операцията по търсене продължава с присъединяване на минен ловджия " Цибър " и екип и съоръжение на компания " Хидроремонт " ООД, настояват от Военноморски сили.
Снимка: Архив  Открит е разрушилият се МиГ-29 край Шабла, само че не и черната кутия

През това време е изработен разбор на събраната информация, с цел да се дефинира с по-голяма акуратност мястото на злополуката. Предстои проучване на дъното в регион с повърхност 3,5 квадратни километра.

В интервенцията се включи минен ловджия " Цибър ", а също екип и съоръжение на профилирана частна компания. В подготвеност да оказват помощ са и екипажите на два катера на Военноморските сили. Целта е да се локализира мястото на злополуката и да се открие черната кутия.

Операцията беше прекъсната на 14 юни, поради влошените хидрометеорологичните условия в района. А случай се случи на 9-ти юни, при който почина един от най-хубавите военни водачи майор Валентин Терзиев. След като неговата гибел бе публично оповестена, то интервенцията от избавителна за водача се трансформира в издирвателна за самолета и черната кутия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР