Открилият първата си учебна година през 2017-а технически колеж вече

...
Открилият първата си учебна година през 2017-а технически колеж вече
Коментари Харесай

Техническият колеж в Казанлък влезе в нова сграда

Открилият първата си образователна година през 2017-а механически лицей към този момент е в актуализирана постройка. През пролетта общинските съветници на Казанлък вземат решение постройката на някогашната Професионална гимназия по строителство да се употребява и стопанисва от звеното на Технически университет (ТУ) - София.
С помощта на локалния бизнес и общинската администрация стартират ремонтните действия. Според ректора проф. дтн инж. Георги Михов, Казанлък е център на машиностроенето в България и задачата на колежа е обвързвана с предизвикването районът да има нужните експерти и инженери, а образованието да е насочено към пазара и бизнеса.
Повече от 40 донори - компании и физически лица, са събрали над 320 000 лева за траялия три месеца ремонт на неизползваната от години постройка.
Тази година Технически лицей – Казанлък, одобри за повторно студенти по специалността „ Технология на машиностроенето”. Той е единственото законно висше учебно заведение в града, звено от ТУ - София. След сполучливо довеждане докрай на 3-годишния курс на образование студентите получават висше обучение с образователно-квалификационна степен “Профе­сионален бакалавър”. Обучението е в две форми - постоянно с дълготрайност шест семестъра и постоянно (удължен семестър) със същата дълготрайност. Втората форма дава въз­мож­ност на работещи, без отделяне от директните им служебни задълже­ния, да усвоят материала въз основата на образование, което се организира в дните четвъртък, петък и събота и един път семестриално до 10 работни дни. След това бакалаврите могат да продължат за магистърска степе в същото професионално направление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР