Откриха забравената лаборатория на д-р Ирма Желязкова, поместена в подземията

...
Откриха забравената лаборатория на д-р Ирма Желязкова, поместена в подземията
Коментари Харесай

Първата образователна ескейп стая насочва вниманието към климатичните промени

" Откриха забравената лаборатория на доктор Ирма Желязкова, поместена в подземията на Националния природонаучен музей при Българска академия на науките. Д-р Ирма Желязкова изчезва безследно през 1980 година в Тихия океан по време на изследванията си. Фокус на проучванията й са били изчезващите, вследствие от смяна в климата, типове ".

Това е единствено началото на историята, която ни вкарва в първата просветителна " ескейп стая ", основана в партньорство сред Българска фондация " Биоразнообразие " и Националния природонаучен музей при Българска академия на науките.

Aсистент Ния Тошкова от музея описа пред БНР, че в играта влиза тим от сред 2 и 5 индивида. Те имат обща задача и в границите на 70 минути би трябвало да се оправят с всички пъзели и задания, с цел да избягат от " стаята ".

" През цялото време те слушат аудио дневника на този неестествен облик на академик, тъй като подобен академик не е съществувал - това е обликът на доктор Ирма Желязкова - това е сборен облик на доста учени и откриватели, които са се занимавали и се занимават с климатичните промени и по какъв начин това се отразява на биоразнообразието. Много разнообразни детайли сме присъединили. Комбинацията от доста разнообразни проблеми вършат всеки един от тях по-голям. Проблемите са сложни за показване в игрови и занимателен детайл, само че има неща, които действително можем да реализираме ".

По думите на Ния Тошкова в " ескейп стаята " могат да се включват и деца.

Някои загадки интуитивно даже са по-лесни за деца, в сравнение с за възрастни, акцентира тя.

През цялото време играта се следи от експерт, който при потребност оказва помощ и насочва играчите, сподели още Тошкова. Според нея просветителният детайл в играта не е настойчив.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР