Откриха в Благоевград, съобщават от За кратко обаче се стигна до

...
Откриха в Благоевград, съобщават от
За кратко обаче се стигна до
Коментари Харесай

С боклук и предател в Благоевград посрещнаха Мицкоски на откриването на македонския клуб

Откриха в Благоевград, оповестяват от

За малко обаче се стигна до сдърпване. Жители на града пресрещнаха ръководителя на опозиционната партия пред клуба с възгласи " изменник, отпадък! ", " Македония е българска! " и " Сърбия ви заплаща! ".

Това се случи тъкмо след откриването на клуба, когато гостите отидоха при паметника на Димитър Благоев, с цел да поднесат венци.

Гръцкият поп отец Никодин направи освещаване на клуба. На церемонията участваха основният секретар на президента на Северна Македония - Миле Бошняковски, ръководителят на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, водачът на крайната левица Димирът Апаси, както и депутати от албанския парламент, които настояват, че са представители на македонците в България.
 Гълъб Донев ще следи какви хрумвания проповядва македонският клуб в Благоевград
Гълъб Донев ще следи какви хрумвания проповядва македонският клуб в Благоевград

Скопие ще изпрати искане за разкриване и на формален културен център в града

Часове преди формалното разкриване от Вътрешна македонска революционна организация започнаха да се събират за митинга си край паметника на Гоце Делчев.

От партията разположиха тонколони пред културния клуб и пуснаха мощно патриотични песни, които огласяваха цялата улица. Македонците пък поискали музиката да се понижи. За да не се стигне до конфликт, полицията беше към тонколоните.

Племенникът на поета Никола Вапцаров също беше на мястото. Той изрази отвращение, че името на чичо му се употребява по този метод и увери, че ще изясни пред македонски медии, че Никола Вапцаров е българин.

 Министерство на външните работи: Антиевропейски сили стоят зад македонисткия клуб в Благоевград
Министерство на външните работи: Антиевропейски сили стоят зад македонисткия клуб в Благоевград

Според Костадин Коджабашев това е опит изкуствено да се предизвика напрежение от двете страни на границата

От сутринта имаше засилено полицейско наличие, а български трибагреници бяха опънати на доста балкони в околните блокове.

Вътрешна македонска революционна организация дефинира частната самодейност, наречена " македонски културен клуб " като следващата антибългарска провокация на Скопие. Те припомниха, че според Конституцията България е еднонационална страна, а в Преспанското съглашение е записано, че в страната ни няма македонско малцинство.

" Тук сме, с цел да подкрепим нашите хора - македонците от другата страна на границата. Да изпратим ясно обръщение, че ние сме македонци, които приказват македонски език и идват от Македония. В XXI век никой не би трябвало да има подозрение и да приказва за този въпрос ". Това съобщи от своя страна Християн Мицкоски, представен от bTV.

Нашето право да се дефинираме като македонци е неприкосновено според всички закони, безапелационен бе той.

Запитан за какво не признава правата на македонските българи, Мицкоски отвърна, че македонската конституция е признала всички малцинства, според всички стандарти.
 Буяр Османи: Зад клуба в Благоевград стои канадска асоциация
Буяр Османи: Зад клуба в Благоевград стои канадска асоциация

Подобни клубове не са от изгода и за двете страни, уверен той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР