Откриха тайната на Галапагоските костенуркиАлхмици полагали в древността огромни усилия

...
Откриха тайната на Галапагоските костенуркиАлхмици полагали в древността огромни усилия
Коментари Харесай

Родените този век ще живеят по 100 г.

Откриха тайната на Галапагоските костенурки


Алхмици полагали в древността големи старания да намерят ключ към човешкото величие, до момента в който през днешния ден науката е съсредоточена по-скоро в блян да усили продължителността на живота на хората. Според прогноза на датски учени родените след 2000-та година ще живеят приблизително към 100 години, съобщи РИА “Новости ”. При което в напреднала възраст ще бъдат доста по-здрави от съвременниците си. Очаква се непрекъснато разрастващата се просвета и медицина да съумеят в близкото столетие да решат казуса с цялостното остаряване на организма.

Един от последните пробиви в тази тенденция е реализиран от учени от Ексетърския университет във Англия, които въздействали на остарели човешки кафези от съединителна тъкан – фибробласти, с ресвератрол. Този тип натурален фенол и фитоалексин се създава по натурален път от няколко типа растения. Има го в аленото грозде, аленото вино, черната боровинка и в натуралния шоколад. В резултат на опитите застаряващите кафези се подмладили доста. Възстановил се цикълът на деленето им, защото ресвератролът може да включва гени, стимулиращи интензивността на факторите на “съзряване ” на осведомителната РНК. Основна задача на учените в този момент е да разработят препарати с високо наличие на ресвератрол, които да забавят стареенето на организма. В питателните артикули и във виното той е в прекомерно малко количество.

В същото време изследване, оповестено при започване на декември, показва към гигантските Слонски костенурки, обитаващи Галапагоските острови. Според експертите техният живот може да надвиши 200 година Новото генно проучване демонстрира, че това се дължи на техните генни вариации, свързани с възобновяване на ДНК, имунна реакция и подтискане на ракови формирания. Засега обаче не е ясно по какъв начин откритието може да бъде приложено при хора.

 58-100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР