Откриха таен проход зад главния вход на Хеопсовата пирамида в

...
Откриха таен проход зад главния вход на Хеопсовата пирамида в
Коментари Харесай

Откриха таен проход в Хеопсовата пирамида. Може да отведе до нови открития

Откриха скришен проход зад основния вход на Хеопсовата пирамида в Гиза, оповестява „ Ройтерс “. Според откривателите коридорът с дължина 9 метра може да води до спомагателни открития.

Находката е направена в границите на плана Scan Pyramids, който от 2015 година употребява съвременна технология, като сканиране и ендоскопи, с цел да надникне вътре в Голямата пирамида – последното от Седемте чудеса на античния свят, което към момента съществува.

Незавършеният кулоар евентуално е издигнат, с цел да облекчи тежестта на пирамидата или на основния вход, седем метра по-надолу, или на друга към момента неоткрита камера или пространство, изясни генералният секретар на Върховния съвет по антики на Египет Мостафа Вазири.

Хеопсовата пирамида е издигната като монументална гробница към 2560 година пр.н.е., по време на ръководството на фараона Хуфу или Хеопс.

Тя се издига на височина от 146 метра и е най-високата конструкция, основана от индивида, до построяването на Айфеловата кула в Париж през 1889 година

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР