Откриха случаи на африканска чума по диви прасета в Пернишка

...
Откриха случаи на африканска чума по диви прасета в Пернишка
Коментари Харесай

Установиха случаи на африканска чума по диви прасета в Пернишка област

Откриха случаи на африканска чума по диви свине в Пернишка област, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

Първите случаи са открити при започване на годината в с. Калотинци, изясни на изключително съвещание на регионалната епизоотична комисия доктор Михаил Божилов - шеф отдел " Здравеопазване на животните " в Областната дирекция по сигурност на храните. Заболелите тогава три диви свине са били загробени.

В землището на село Боснек са били открити шест мъртви диви животни, при които също е била доказана чума. При лов на територията на региона са открити още три свине с заболяването. Към момента няма открити случаи на африканска чума в персоналните стопанства на територията на района.

" Ситуацията е сериозна, по тази причина е нужно съществено отношение и от страна на стопаните, с цел да не се получават огнища на заболяването ", прикани доктор Божилов.

Областният шеф Кирил Стоев разпореди провеждането на изключителни епизоотични комисии в общините от района в период от две седмици. Той прикани всеки, забелязал мъртви животни, да алармира способените органи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР