Откриха родителите, изоставили своето бебе снощи в блок в столичния

Откриха родителите, изоставили своето бебе снощи в блок в столичния ...

Задържаха родителите на изоставеното бебе за 24 часа.


Откриха родителите, изоставили своето бебе снощи в блок в столичния квартал "Люлин". Пеленачето беше намерено от полицията и медици, в детска кошничка, с бележка: "Не можем да го гледаме, по-добре социалните".

Според социалните, мотивът на родителите за тежкото деяние е, че бебето плачело и били тормозени от други хора, с които живеели.
Задържаха родителите на изоставеното бебе в София Детето беше намерено вчера в столичния кв. „Люлин” в кошче за автомобил
Майката и бащата са задържани за 24 часа. Момченцето е намерено на стълбищна площадка. По наша информация в същия блок живее и дядото на бебето, но не можахме да открием за коментар.

Бащата беше задържан късно снощи и е оказал съпротива. От днес и майката е в ареста.

Снимка: btvnovinite.bg

Още вчера около 17 ч. са посетили Агенцията за социално подпомагане в район "Люлин". Казали не могат да гледат детето и искали да го изоставят. След което избягали. Търсили и финансова помощ преди месеци.
Родителите на изоставеното бебе в София са търсили помощ от социалните Ще бъде направен опит да се работи с майката и бащата
След сигнал от съседи, късно снощи в блока пристигат екипи на спешна помощ и полиция.

Бебето веднага е настанено в дома за медико-социални грижи "Св. Иван Рилски" в добро здраве и без следи от насилие.

"И двамата родители не желаят да полагат грижи за детето. Оставили са го, без да предупредятт абсолютно никой", обясни Йорданка Василава - инспектор в Детска педагогическа стая.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди месеци семейството потърсило финансова помощ от социалните. Такава е отказана, тъй като не отговаряли на критериите за доход.

"В системата излиза, че бащата има четири фирми. Той е казал, че те са фалшиви тези фирми - да, но те излизат и са налични в търготсвкия регистър", обяснява Димитрийка Цанова - директор на Агенцията за социално подпомагане в "Люлин".

А вчера в службата родителите заявили, че искат да оставят бебето си. Минути по-късно избягали. "Таткото казал, че неговата майка и лелята, неговата сестра са били приятелката му, от която имат това дете. Защото то плачело и те не можели да понасят плача", обясни още Димитрийка Цанова.
Откриха изоставено бебе в София Детето е настанено в Дома за медико социални грижи за деца „Свети Иван Рилски”
Детето за момента остава в дома, но социалните ще търсят възможност да бъде настанено при роднини. На родителите ще им бъде направена психиатрична експертиза. А социалните работници ще им окажат подкрепа.

По данни на Социалното министертсво от началото на годината зиоставените деца са около 1000. 10 от тях в столчния квартал "Люлин".

Източник: btvnovinite.bg