Откриха нови 6 тела в близост до местното гробище в

...
Откриха нови 6 тела в близост до местното гробище в
Коментари Харесай

Открити са още незаконно погребани тела край Клисура

Откриха нови 6 тела наоколо до локалното гробище в село Клисура до Банкя , които вместо да бъдат кремирани , са било нелегално заровени , съобщи , цитирайки Министерство на вътрешните работи. 

Така общият брой на нелегално заровените хора при този невиждан случай към този момент е 13. 

На място през целия ден имаше полицейски коли и кола за спешна помощ , с която най-вероятно се извозват телата. 

От Районната прокуратура в София оповестиха, че следствените дейности не са спирали.

Междувременно Софийският областен съд остави за непрекъснато в ареста 51-годишния траурен агент Георги Енев, упрекнат за машинация с фиктивна кремация.  Той беше арестуван, откакто в гробището на село Клисура бяха намерени остатъци на седем души - три дами и четирима мъже . Установена бе самоличността на един от тях и бяха разпитани негови родственици. Няма данни са принудително породена гибел. Било е платено на обвинения сума от 1000 лв. за осъществяване на кремация на останките и околните даже получили урна с прахуляк, стана ясно от брифинг на Софийската градска прокуратура (СГП) и Столична дирекция на вътрешните работи предходната седмица. 

Засега арестуваният е обвинен за един случай. Получил 1000 лв., с цел да извърши кремацията. Вместо това тялото било заровено незаконно в непосредственост до гробищен парк. Погребалният агент първоначално казал пред проверяващите, че има и други заровени тела в региона, но след като бил притеглен като обвинен, твърдял единствено, че е станала неточност и няма виновност.

Защитата на Енев счита, че настояването за задържането му е безпричинно. Според юриста му няма доказателства за осъществена машинация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР