Откриха напълно обновения Музей на бойната слава в Ямбол. Проектът е

...
Откриха напълно обновения Музей на бойната слава в Ямбол.
Проектът е
Коментари Харесай

Ямбол вече е с напълно обновен Музей на бойната слава

Откриха изцяло актуализирания Музей на бойната популярност в Ямбол.

Проектът е по контракт за безплатна финансова помощ, финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година

Кметът на града Валентин Ревански изрази вяра, че обектът ще се трансформира във значима част от културния туризъм на Ямбол.

" Всички знаем и какъв брой исторически монументи бяха възобновени и върнати на Ямбол с помощта на общите старания на нашите съграждани, на ямболски компании и на Община Ямбол. Надяваме се, че " Музеят на бойната популярност " ще се трансформира в едно място за обучение, за ентусиазъм и за горделивост, както за нашите съграждани, по този начин и за гостите на Ямбол ", посочи градоначалникът.

Проект " Ремонт на Музей на бойната популярност ", се извършва в границите на Инвестиционната стратегия на град Ямбол, като част от Инвестиционен приоритет " Социална инфраструктура ", група действия " Културна инфраструктура ". Той е на обща стойност 2 369 570.60 лв. и е финансиран посредством комбинирана поддръжка по Приоритетна ос 1 на Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година - безплатна финансова помощ и заемно финансиране от ДЗЗД " Фонд за устойчиви градове " - Фонд за градско развиване ЮГ.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 1 607 162.26 лева и с нея ще бъде финансирано осъществяването на строително-монтажните работи и отчасти обзавеждане и съоръжение. Останалите действия по плана - доставка на съоръжение и обзавеждане, строителен контрол, авторски контрол, обезпечаване на гласност и визуализация, одит и ръководство на обща стойност 762 408.34 лева, са финансирани посредством финансов инструмент Фонд за градско развиване - Юг по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020.

Изпълнител на инженеринг по плана е Обединение " АВС-ИНКОМ " ДЗЗД. Стойността за осъществяване на контракта е в размер на 2 108 400 лева с Данък добавена стойност.

Проектът обгръща действия по ремонт и модернизиране на постройките и на прилежащото пространство, основаване на налична архитектурна среда и обезпечаване на съвременно обзавеждане и съоръжение за потребностите на музея.

Сред задачите на Общинската администрация е съхранението на историята на града през годините, а в частност и военната история.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР