Откриха малък двуместен самолет, който е преминал нерегламентирано през въздушното

...
Откриха малък двуместен самолет, който е преминал нерегламентирано през въздушното
Коментари Харесай

Самолетът нарушител открит, но без пилот

Откриха дребен двуместен аероплан, който е минал нерегламентирано през въздушното пространство на няколко страни, а водачът се търси. Самолетът е бил зарязан на остаряло летище покрай село Буховци.

От Апелативна прокуратура-Варна оповестиха за news.bg, че в самолета не са открити следи от водача, нито от пасажер. Разследването продължава. От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха да разясняват случая.

От Окръжна прокуратура-Търговище осведомят, че работят по изясняване на елементи по случая. Образувано е досъдебно произвеждане. Престъплението се санкционира до 10 години затвор.

По-рано вътрешният министър Бойко Рашков сподели на конференция, че от Министерство на вътрешните работи са били разпоредени инспекции на всички летища и места, на които може да кацне дребен уред. Той уточни, че самолетът е изхвърчал от Литва, минал е през Полша и Унгария и е кацнал в България късно нощес, сред Търговище и Шумен. По думите му задачата и самоличността на причинителя на нарушаването към момента са въпрос на следствие . Той означи, че самолетът е 60-годишен, само че щом още лети, е имал летателна валидност.
 Между Търговище и Шумен кацнал самолетът пакостник Обновена
Между Търговище и Шумен кацнал самолетът пакостник

В самолета не са открити следи нито от водач, нито от пасажери

Изявление по случая даде и министърът на защитата Драгомир Заков . Цитиран от Българска национална телевизия, той съобщи, че самолетът е прелетял през въздушното пространство на Словакия, Унгария, Румъния, за малко е бил в Сърбия и по-късно е навлязъл в българското небе, като незабавно е бил засечен от изтребители.

" В нито един миг самолетът не беше опасност за цивилна или военна инфраструктура в България. Летеше на ниска височина с много ниска скорост, т.е., сложен за прихващане от изтребители по този метод, само че беше наблюдаван от самото начало. Локализиран е къде е кацнал на територията на страната и сега Министерство на вътрешните работи прави съответните дейности за определяне на аргументите ", увери той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР