Откриха македонския културен клуб Никола Вапцаров в Благоевград. На откриването

...
Откриха македонския културен клуб Никола Вапцаров в Благоевград. На откриването
Коментари Харесай

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски в Благоевград: Нашето право да се определяме като македонци е неприкосновено

Откриха македонския културен клуб " Никола Вапцаров " в Благоевград. На откриването участва водачът на най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, както и представители на президентската институция на страната. Няма провокации и ескалация на напрежението, полицейското наличие в региона е засилено. Тук сме, с цел да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата. Да изпратим ясно обръщение, че ние сме македонци, които приказват македонски език и идват от Македония. В 21 век никой не би трябвало да има подозрение и да приказва за този въпрос.
Това сподели ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който дойде в Благоевград за откриването на македонски културен център " Никола Вапцаров ”. В същото време Вътрешна македонска революционна организация стачкува против откриването на клуба.
 
Нашето право да се дефинираме като македонци е неприкосновено, според всички закони и заради тази причина сме тук, с цел да подкрепим македонците в България, продължи Мицкоски. На въпрос за какво не признава правата на македонските българи, той отговори: " Македонската конституция е признала всички малцинства, според всички стандарти. Въпросът е за какво не са приети правата на македонците в България ", попита той.
 
Ние сме повода за обединяване, ние не сътворяваме напрежение, ние се гордеем с обстоятелството, че сме тук при откриването на този клуб, сподели още Мицкоски.
" Целта на концепцията е да хвърлим мост сред българския и македонския народ през границата, желаеме да минаваме без митници в метафоричен смисъл. Имаме си стратегия. Финансирането на клуба е от наши сънародници от Канада. Много улици се споделят Никола Вапцаров, той е обществена персона и не би трябвало да има проблеми с това ", съобщи Атанас Мазнев, един от основателите за отварянето на частния клуб.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР