Откриха контрабандна валута за над 850 000 лева на ГКПП

...
Откриха контрабандна валута за над 850 000 лева на ГКПП
Коментари Харесай

Хванаха трима тираджии с контрабандна валута за над 850 000 лв. на Дунав мост 2

Откриха контрабандна валута за над 850 000 лв. на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Видин, оповестяват от Агенция " Митници ".

Парите са били конфискувани при инспекции на три товарни автомобила.

На 12 септември е отклонен за митническа инспекция камион с непозната регистрация, влизащ в страната от Румъния. Водачът - турски жител, е декларирал, че няма нищо за обявление, само че под леглото в шофьорската кабина са открити два черни найлонови плика с 290 000 щатски $ и 35 000 евро в разнообразни купюри.

Ден по-късно - на 13 септември, митническите чиновници откриват недекларирани 20 000 английски паунда при инспекция на различен влизащ в страната товарен автомобил с непозната регистрация, ръководен от турски жител. Валутата е била укрита във фабрична празнина в арматурното табло на транспортното средство.

На 14 септември е тествана и влизаща от Румъния товарна комбинация, която доставяла стока за България. В кабината на товарния автомобил, под леглото на лидера, митническите чиновници намират черен плик с банкноти в купюри от 100 американски $. Общата сума на откритите парични средства е 150 000 $.

Срещу водачите на трите товарни автомобила са формирани актове за откритите нарушавания на Валутния закон и са им наложени санкции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР