Откриха изчезналия край Гърмен хеликоптер. Пилотът е загинал. Машината е

...
Откриха изчезналия край Гърмен хеликоптер. Пилотът е загинал. Машината е
Коментари Харесай

Откриха падналия хеликоптер, пилотът е мъртъв

Откриха изчезналия край Гърмен хеликоптер. Пилотът е умрял. Машината е открита в региона сред Лещен и Гърмен.

Машината е паднала в дерето на река Канина, на 1,5 км от Гърмен, съобщи БГНЕС.

През днешния ден за търсене на машината и спасяването на водача беше задействан екип военнослужещи с въртолет " Кугър ".

Частният хеликоптер е нает от варненска компания от Югозападно държавно дружество (ЮЗДП) да третира от въздуха нашествията на процесионка, която е опасност за бора и иглолистните типове в региона. Машината е пръскала до през вчерашния ден, четвъртък, следобяд. Тази заран към 7.30 часа хеликоптерът е изхвърчал от стадиона на село Гърмен в посока Цалапица, Пловдивско. Връзката с водача е изгубена минути след 8.00 часа.

Маршрутът на изчезналия хеликоптер минавал диагонално на задачите Родопи. Територията е едва обитаема и огромна част от нея е с гъста гора. След като в ранния следобяд през днешния ден машината не е кацнала в Цалапица, е подаден сигнал за липсващ хеликоптер по трасето. В 14.01 часа от авиобаза Крумово излетя екипаж военнослужещи с вертолет „ Кугар “, чиято задача бе търсене и избавяне.

Моделът на машината е „ Робинзон ”. Издирвателната акция щеше да бъде прекъсната поради влизането в тъмната част на денонощието, когато бе открит сигнал от хеликоптера.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg