Откриха, че хората, които се надсмиват над самите себе си,

...
Откриха, че хората, които се надсмиват над самите себе си,
Коментари Харесай

Хората, които се смеят на себе си, са по-щастливи

Откриха, че хората, които се надсмиват над самите себе си, са по-щастливи от останалите хора, а също така са и по-социални. Новото проучване е проучвало казуса за това по какъв начин хората употребяват хумора и по какъв начин им работи той. Водещият създател на проучването, Йорге Торес Марин, изяснява, че “… по-силната наклонност да употребявате комизъм, ориентиран към вас самия, е индикативен за по-високи резултати при психическите проби за качество на живота, които мерят параметри, свързани с щастието и социалността ”.

Хората, които са имали възприятие за самоирония, също по този начин са били и по-мили и вежливи към останалите хора. Друг вид комизъм, който е обвързван със самоиронията, е посочил спомагателни позитивни резултати. Това е тъй наречените себеразвиващ комизъм, при който самоиронията има градивна роля, а не водещо отрицателна. Като контрастност, другите видове комизъм, изследвани от екипа, са били надалеч от позитивните резултати на ориентирания към самия себе си комизъм.

“Нашите резултати демонстрират, че по принцип хумора, даже и тогава, когато е показан като доброжелателен и безопасен, нормално съставлява детайл от тактика с отрицателни планове по отношение на индивида, към който е насочен ”, изяснява сътрудник на Марин от екипа, Гинеш Наваро-Карийо.

“Хуморът разрешава на хората, които имат ниски индикатори на тестванията за почтеност и неприкритост, да изградят доверие и непосредственост с другите хора. Това им дава опция да получат и употребяват значима информация с цел да ги манипулират и да получат разнообразни типове преимущество над тях в бъдеще ”, добавя той.

Агресивният комизъм е бил употребен главно с цел да се изрази яд и хората, които са го проявявали, като предписание са преживявали негативни усеща като възприятие за предимство и ненавист в ежедневния си живот. 

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР