Откриха Алея на спортната слава в Нови Искър. По този

...
Откриха Алея на спортната слава в Нови Искър. По този
Коментари Харесай

Откриха „Алея на спортната слава“ в Нови Искър

Откриха " Алея на спортната популярност " в Нови Искър. По този метод локалните хора отдават заслуженото самопризнание на 7 велики първенци, достигнали до най-високия връх в спорта – международната купа или до общонационално самопризнание.

Кметът на София Йорданка Фандъкова персонално поздрави присъстващите спортни митове и основателите на концепцията. " Гордеем се с вашите триумфи. Вашият гений увлича и въодушевява доста деца и младежи, а с помощта на спортните триумфи нашия град получи признанието Световна столица на спорта ", сподели в думите си кметът Фандъкова.

Проектът " Алея на спортната популярност на Нови Искър " включва седем постамента, върху всеки от които грее по една звезда - знак на високото спортно майсторството на личността, която тя показва. Сред заслужилите са международни първенци в разнообразни спортове: Кристина Свиленова (карате), Биляна Дудова и Борислав Величков (борба), Румен Димитров и Росен Димитров (самбо), Георги Божилов (гребане) и една футболна легенда - " Стратега от Мировяне " Димитър Пенев, извел България да бронзовите медали на Световното състезание по футбол в Съединени американски щати през 1994 година

 Проектът " Алея на спортната популярност на Нови Искър ", по концепция на кмета на региона Даниела Райчева, се състои от седем постамента, върху всеки от които е изрисувана звезда - знак на високото спортно майсторството на личността, която тя показва. Местните хора и районната администрация отпред с кмета Даниела Райчева имат вяра, че с помощта на идващите спортни гении алеята ще се разрасне с нови постаменти и звезди. При всяка нова международна купа ще изгрява и нова звезда по алеята, която всекидневно да припомня на всеки, който мине около нея, че живее в прочут град, дал своя принос за историята на българския и международния спорт. 

Проектът беше осъществен със съдействието на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ и с поддръжката на общинския консултант Татяна Георгиева – ръководител на Комисията за децата, младежта и спорта към Столичен общински съвет. Спортистите поздравиха и общинските съветници Анатолий Илиев, Николай Стойнев и Симеон Колев. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР