Откриха 18 обгорени тела вследствие на пожар в района на

...
Откриха 18 обгорени тела вследствие на пожар в района на
Коментари Харесай

Откриха 18 овъглени тела в района на Александруполис

Откриха 18 обгорени тела в резултат на пожар в региона на Александруполис в гориста околност. Предполага се, че става въпрос за мигранти, защото няма авансово оповестени хора за търсене. Предстои версията да бъде доказана, съобщи

Тревожна продължава да бъде обстановката и в самия Александруполис. Пациенти в болница трябваше да бъдат евакуирани и настанени във ферибот и в палатки, където да се поставят грижи за здравето им.

" От самото начало имахме проект за спешна евакуация. Дадохме приоритет на най-тежките случаи и те бяха първите, които трябваше да изоставен. Линейки дойдоха от целия район. Не съм преживявал такова нещо. Работя от 27 години и в действителност е като по време на война. Навсякъде разхвърляни носилки, пациенти тук, пациенти там. Трябваше да ги подреждаме по клиники. Трябваше да им дадем медикаменти. Беше като на война - все едно е паднала бомба ”, изясни Никос Йокцидис - чиновник на болничното заведение в Александруполис.

" Само за четири часа и половина успяхме да транспортираме 200 пациенти от двете лечебни заведения, спасявайки ги от приближаващия пожар. Някои от тях бяха в положение да вървят, а други бяха приковани към легло ”, добави ръководителят на митрополията в Александруполис Христодулос Каратанасис.

Поне към този момент няма заплаха огънят да се трансферира към България. Ситуацията в Гърция обаче остава усложнена поради мощния вятър и рисково високите температури.

Снимката е илюстративна
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР