Открай време Малдивите са рекламирани като рая на земята -

...
Открай време Малдивите са рекламирани като рая на земята -
Коментари Харесай

Най-често срещаните оплаквания на туристите на Малдивите

Открай време Малдивите са рекламирани като парадайса на земята - бял пясък, кристално чиста вода и диви плажове радват окото с хубостта си. Въпреки това, даже в райските Малдиви, не всичко е толкоз безпрепятствено и прелестно и измежду туристите постоянно се промъкват недоволства за минусите на островите.

За това от какво най-често се оплакват туристите, прочетете тук:

Прекалено скъпо настаняване

Почивката на Малдивите в действителност не е от най-евтините, предава pochivka.blitz.bg. Факт е, че множеството от хотелите там са ситуирани на обособени острови, те имат лична голяма територия. Освен това, заради неналичието на инфраструктура и развлечения, хотелите би трябвало независимо да провеждат свободното време на туристите, което също лишава доста запаси. Доставката на храна до островите се прави с лодки и хидроплани, което също усилва разноските за престой в хотелите.

Туристите, несъмнено, не харесват тази обстановка, по тази причина се пробват да изберат по-бюджетни хотели. Въпреки това, когато идват там, те са доста разочаровани от видяното.

Липса на многообразие в храната

Много туристи се оплакват, че изборът на храна на Малдивите е много нищожен. Не всички хотели оферират порядъчен бюфет заради логистиката и компликациите при доставката на прясна храна. Ако желаете да хапнете в локални заведения, ще се натъкнете на неприятно обслужване, дълго време за подготвяне и надути цени.

Асортиментът в магазините също няма да ви хареса - изборът там е доста дребен. Някои туристи носят храна от у дома и я ядат в хотела, тъй като знаят, че бюфетът на Малдивите няма да задоволи потребностите им.

Транспортни проблеми

Можете да пътувате сред островите с хидроплани, фериботи и лодки. Първият метод е най-скъпият, само че и най-удобният. Можете също по този начин да наемете лодка, само че пътуването ще бъде много дълго. Най-бюджетният вид - фериботи, поражда някои компликации.

Първо, те пътуват единствено няколко пъти седмично. Второ, времето на тръгване и идване не постоянно е комфортно.

Независимите туристи постоянно са комплицирани, тъй че пропущат фериботите и са принудени да търсят други способи за пътешестване. Въпреки това, хотелите постоянно включват трансфер от летището до хотела в цената си, тъй че е по-добре да ревизирате това авансово.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР