Открай време е известно, че темпото на музиката оказва влияние

...
Открай време е известно, че темпото на музиката оказва влияние
Коментари Харесай

Силната музика ни кара да ядем по-нездравословна храна

Открай време е известно, че темпото на музиката оказва въздействие както върху нашето въодушевление, по този начин и върху възбудата ни. Така да вземем за пример по-бързият темп усилва пулса, а бавният го забавя. Силната музика също превъзбужда, до момента в който тихата релаксира.

Сега пък аамерикански учени откриха, че мощната музика в заведенията подтиква хората да си поръчват по-често нездравословна храна. И противоположното - в случай че същата музика свири, само че по-тихо, клиентите по-скоро прибягват към по-полезните неща, написа Daily Mail.

Д-р Дипаян Бисвас от университета на Южна Флорида, който изследва изследва резултата от силата на музиката върху човешкото държание, откри, че с изключение на всичко останало тя оказва директно влияние и върху сърдечния темп.

Подобно на ритмичните песни, мощната музика подтиква и усилва напрежението. Затова на хората им се дояждат мазни чийзбургери и пържени картофи. Тихата музика има успокоителен резултат и хората внимават повече какво поръчват в заведенията.

За проучването си доктор Бисвас е направил опит в заведение в Стокхолм. Там са пускали музика със мощ 55 децибела и 70 децибела. Докато 55 децибела за човешкото ухо са като лекото жужене на ледник, 70 децибела се приближават до шума на прахосмукачка. На мощна музика нездравословна храна са поръчали 20 % повече от клиентите на заведението.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР