Откраднаха над 100 000 лева от сметките на пловдивски бизнесмен.

...
Откраднаха над 100 000 лева от сметките на пловдивски бизнесмен.
Коментари Харесай

Варненец е начело на хакерска атака, източила солидна сума от сметките на бизнесмен

Откраднаха над 100 000 лв. от сметките на пловдивски предприемач. Липсата била открита преди дни, а проверяващите съумели да заловен както измамниците, по този начин и огромна част от парите.

Чрез IP адрес от Германия крадците проникнали в компютрите на пловдивско комерсиално сдружение, оповестява Нова телевизия. Вътре разкрили запаметени паролите за онлайн банкиране и пренасочили част от парите на сдружението по други банкови сметки.

Задържани са трима мъже. За уредник е сочен мъж от Варна. Другите двама са от Шумен и Обзор. Те са освободени под парични гаранции от 5000 лева и със възбрана да напускат страната.

„ На 26 октомври в отдел “Икономическа полиция “ беше подаден сигнал от шеф на комерсиално сдружение в Пловдив, че без негово познание и единодушие от банковата сметка на сдружението са осъществени парични преводи – четири броя. Единият бил към Германия, два към физическо и юридическо лице в Шумен и един превод към неговата персонална сметка от фирмената банкова сметка ”, съобщи за Нова Тв комисар Славчо Алексиев, шеф на „ Икономическа полиция “- Пловдив.

„ В хода на следствието излиза наяве, че е проникнато в компютърната система. При осъществени претърсвания са открити част от парите ”, изясни Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив, пише
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР