Откраднаха 13 бронзови камбани от мемориала на адмирал Ушаков на

...
Откраднаха 13 бронзови камбани от мемориала на адмирал Ушаков на
Коментари Харесай

Намериха се откраднатите камбани на нос Калиакра

Откраднаха 13 бронзови камбани от мемориала на адмирал Ушаков на нос Калиакра. Едва пет са останали – тях злосторниците не са съумели да откачат. Открити ли са причинителите и ще бъдат ли осъдени?

„ На 7 юли тази година е получен сигнал от шефа на Исторически музей „ Каварна “ за открита липса на 13 камбани. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни дейности. В рамките на по-малко от 48 часа откраднатите камбани са открити “, изясни старши контрольор Тихомир Шишков, който е шеф на охранителна полиция в РПУ-Каварна.

Той разясни още, че те са открити в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в град Варна. Установен е и причинителят на действието, който е арестуван. Самите камбани все още се съхраняват в склад за материални доказателство. Вече е формирано и досъдебно произвеждане.

„ Всяка година в разгара на летния сезон ние заваряваме камбаните към куките. Това значи, че крадецът е пристигнал квалифициран с принадлежности за тяхното разглобяване. Вероятно нещо е тормозило причинителят и по тази причина пет от камбаните са останали, въпреки да са били готови за събаряне “, сподели пред БТВ шефът на музея Пенко Георгиев.

Той показа също по този начин, че камбаните са неповторими със характерни надписи. Точно това евентуално е спомогнало и за тяхното отриване. След привършване на следствените действия те ще бъдат сложени още веднъж. Вероятно ще се постави и видеонаблюдение, с цел да не се стига до следващо посягане.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР