Отказът от най-новия и най-продаван модел на Боинг 737 Макс

...
Отказът от най-новия и най-продаван модел на Боинг 737 Макс
Коментари Харесай

Масово: Самолетни компании и отделни държави се отказват от Боинг 737 Макс 8

Отказът от най-новия и най-продаван модел на Боинг 737 Макс 8 продължава. Разследването на тежката злополука край столицата на Етиопия също.

Кои страни и компании приземиха самолетите си от този модел и какво мислят специалистите - вижте отговорите в репортажа на Теодора Гатева.

Сингапур стана следващата страна, която разгласи, че краткотрайно приключва полетите със аероплан Боинг 737 Макс 8. По-рано бразилската самолетна компания " Гоу " и мексиканската " Аеро Мексико " обявиха същите планове. Асоциацията на водачите в Аржентина подреди на членовете си да не ръководят Боинг 737 Макс 8 до второ разпореждане.

Причина за всеобщото приземяване на този модел е тежката авиокатастофа край столицата на Етиопия в неделя, при която починаха всички 149 пасажери и 8 души екипаж на борда.

За последните пет месеца това е втори случай с Боинг 737 Макс 8, откакто аероплан на индонезийска компания падна в морето през октомври предходната година със 189 души на борда. Експертите обаче са безапелационни, че точно този модел остава измежду най-сигурните.
Томас Антъни, шеф на стратегия " Авиационна сигурност и сигурност " към Южнокалифорнийския университет: 737 е извънредно благонадежден аероплан. Боинг е във въздуха е от десетилетия. Това най-новият модел. Когато има промени или напълно нова машина, в този случай мястото на моторите е друго, за спестовност на гориво, и това трансформира тежестта и салдото на самолета - значи приказваме за основна смяна.
Мнението на експерти е, че не трябва да се прекалява с паралелите сред обособените произшествия, тъй като това би могло да изведе следствието на неверна диря.
Томас Антъни, шеф на стратегия " Авиационна сигурност и сигурност " към Южнокалифорнийския университет: Никога повода не е една. Винаги е композиция от голям брой фактори. Това може да се чака и в този момент! Много фактори.
От Вашингтон обявиха, че чакат от Боинг да създадат нужните разбори и да подсигуряват сигурността на пасажерите.
 И Австралия забрани кацането и излитането на Боинг 737 Макс 8 И Австралия забрани кацането и излитането на Боинг 737 Макс 8
Австралия е следващата страна, която забрани Боинг 737 Макс 8 след смъртоносната злополука на Етиопските авиолинии този уикенд. "Това е краткотрайна забра...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР