Отказът от може да доведе до здравословни проблеми. Това заяви

...
Отказът от може да доведе до здравословни проблеми. Това заяви
Коментари Харесай

Защо отказът от месо може да е опасен за нас?

Отказът от може да докара до здравословни проблеми. Това съобщи диетологът Олга Чунтова.

Тя означи, че когато се откажем от животинските протеини, в организма ни стопират да постъпват значими детайли, като витамини D и B12, които усилват риска от инсулт, както и омега-3 мастни киселини, креатин, холестерол, йод, фосфор и калций, предава БГНЕС.
 3 страхотни маринати, които вършат месото нежно и сочно и се подготвят за 5 минути 3 страхотни маринати, които вършат месото нежно и сочно и се подготвят за 5 минути
Най-здравословно си остава место, печено на скарата или приготвено във фурната. Ако спазвате режими и се стремите към поддържане на доб...

" Всичко това води до хормонални разстройства. Косата, ноктите, костите и репродуктивната функционалност страдат. Изключването на скотски протеини също усилва риска от развиване на анемия. Когато животинските артикули са изключени от храната, растителният протеин не може нито да размени животинските протеини в състава на аминокиселините, нито да бъде асимилиран ", сподели говорителката.

Специалистът добави, че хората, които се отхвърлят от месото, не би трябвало да пият прекомерно доста кафе и чай. И двете питиета могат да попречат на усвояването на желязото. За да се възстановява този развой, би трябвало да се употребяват храни, съдържащи аскорбинова киселина. В храната би трябвало да се включат и водорасли, семена от чиа, орехи, яйца и ленено семе - тези храни бързо компенсират дефицита на полиненаситени мастни киселини.

Цинкът може да се набави от ядките и бобовите растения, а аминокиселините - от млечните артикули. Маковото семе, сусамът, бадемите, младата коприва и шипката могат да оказват помощ за повишение на наличието на калций.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР